Spilje u kojima možete odsjesti i uživati u bajkovitom odmoru

Spilje u kojima možete odsjesti i
uživati u bajkovitom odmoru

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Osim što je siječanj mjesec kada najviše nego ikad planiramo i donosimo odluke vezane uz novije i zdravije prehrambene navike, bogatiji društveni život, osvježenje garderobe i kozmetičke torbice, sada je idealno vrijeme i za planiranje putovanja. Ukoliko želite isprobati nešto drugačije i posebnije u novoj godini i tako u svoj dnevnik putovanja zabilježiti još jedno novo iskustvo po kojemu ćete pamtiti 2019., smještaj u spiljama Italije, Grčke i Turske zvuči kao jako dobra ideja.

Osim što će vam boravak u spiljama pružiti neponovljiv osjećaj posebnog odmora koji je teško usporediti s bilo kojim drugim oblicima smještaja i načinima odmora, uz to ćete upoznati neke od najljepših dijelova svijeta. Šarm i gotovo mistična energija koja preplavljuje ova mjesta, učinit će da se osjećate poput junaka neke neobične priče u kojoj je nova inspiracija na svakom koraku.

U nastavku vas upoznajemo s tri spilje u kojima priželjkujemo provesti najljepše dane godišnjeg odmora.

Cohabitat Sassi, Matera, Italija

Iako će brojni zaljubljenici u putovanja češće izahrati Rim, Milano ili Siciliju, Matera je neotkriveni dragulj koji vrijedi istražiti.

Ovo je mjesto koje povezuje 18 spilja u kojima možete boraviti. riječ je o hotelu u spilji koji datira iz 1930. godine, a za sam grad je rečeno da potječe iz paleolitskog doba.Apartmani su prekrasni. Svaki od njih ima samostojeću kadu i udoban ležaj, a poseban šarm je u kamenim zidovima i podovima. Romantična atmosfera postiže se s puno svijeća koje se pale  navečer, a kada napunite kadu s mjehurićima i pogledate krajolik starog grada veselit ćete se svakom novom trenutku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abi Dare | These Four Walls (@thesefourwallsblog) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scarlett | Travel Blogger (@petitesuitcase) on

Oía, Kikladhes, Grčka

Ovo je jedna od najomiljenijih destinacija poznatih svjetskih travel blogera. Posebno je obožavaju parovi zbog romantične atmosfere, blage klime i bajkovitog okruženja. Ovdje je toliko fotogeničan pogled pastelnih boja i neobične arhitekture da je gotovo nemoguće ne zaljubiti se u ovaj kameni kutak Grčke.

Perivolas hotel zauzima posebno mjesto u Oíau, a gostima je na raspolaganju bazen s prekrasnim pogledom na more. Hotel obuhvaća 20 privatnih kuća smještenih u preuređenim špiljama starim 300 godina. U wellness centru gosti mogu uživati u parnoj kupki, sauni, vanjskoj hidromasažnoj kadi i masažnim sadržajima. Također mogu vježbati u fitness centru s pogledom na litice.

Restoran hotela Privolas smješten je u preuređenom vinskom podrumu. Gosti ondje mogu uživati u jelima mediteranske i grčke kuhinje, pripremljenima od domaćih namirnica. Jela se poslužuju isključivo hotelskim gostima, za stolovima osvijetljenim svijećama s pogledom na more.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena + Jacob | Travelers (@finduslost) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Pereira (@lovelypepa) on

Kelebek Special Cave Hotel, Kapadokija, Turska

Ovaj hotel u špilji nalazi se u centru povijesnog sela Goreme, a uključuje tradicionalnu tursku kupelj i vanjski bazen. Prostrani suitevi u hotelu Kelebek imaju kamin i vlastite balkone s pogledom na mjesta Uchisar i Cavusin.

Suitevi u špiljama i pod kamenim svodovima u hotelu Kelebek uređeni su u tradicionalnom stilu s ručno izrađenim tkaninama. Kupaonice uključuju zidove obložene mramorom i kadu.

U restoranu se poslužuju jela kapadokijske kuhinje uz lokalna vina.

Hotel Kelebek Cave nudi saunu te razne masaže s profesionalnim maserima. Gosti se mogu odmoriti i na terasi ili vrtu prepunom cvijeća s pogledom na bajkovite stijene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TRAVEL COUPLE Danny & Rita (@travelbyourside) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Tuffen (@izkiz) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori