Slaven je u kolicima odlučio prijeći 1000 kilometara naše obale s humanitarnim ciljem

Slaven je u kolicima odlučio prijeći 1000 kilometara naše obale s humanitarnim ciljem

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slaven ??‍?✈☀️? (@slavenskrobot)

Sa Slavenom Škrobotom upoznali smo vas u studenom prošle godine, kada smo ga ugostili u našoj rubrici Journal Man. Ovaj 34-godišnjak je strastveni zaljubljenik u putovanja koji, unatoč invaliditetu, koristi svaku priliku za istraživanje novih destinacija. Njegova inspirativna priča i stav kojim pokazuje da ništa nije nemoguće tada su nam bili povod za razgovor o putovanjima, a jednako ispirativan i divljenja vrijedan je njegov najnoviji projekt.

Posebnim biciklom od Savudrije do Prevlake

Naime, Slaven je nedavno pokrenuo humanitarnu akciju “Slavenovih tisuću kilometara u kolicima za osmijehe na licima”, kojom želi prikupiti sredstva za bicikle za osobe s invaliditetom. U sklopu projekta odlučio je u posebno prilagođenom biciklu na ruke prijeći cijelu hrvatsku obalu, točnije 1000 km od Savudrije do Prevlake.

“Ideja za ovaj projekt mi je pala na pamet prošle godine nakon što sam zahvaljujući svojim pratiteljima dobio posebno prilagođeni bicikl. Kako se volim voziti magistralom, biciklirajući Dugim otokom palo mi je na pamet biciklirati cijelom hrvatskom obalom, od Savudrije do Prevlake, 1000 kilometara! S obzirom na cijenu bicikla i na to kako sam se ja osjećao te koliku promjenu je on uveo u moj život što se samostalnosti i slobode tiče, odlučio sam tom pothvatu dati smisao i usrećiti nekoga kao što su moji pratitelji mene”, ispričao nam je Slaven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slaven ??‍?✈☀️? (@slavenskrobot)

“Mislim da svaka osoba s invaliditetom treba imati jednaku priliku za kvalitetnijim životom te da bi ovakva “pomagala” trebala biti puno dostupnija. Nažalost, radi njihove visoke cijene, rijetko tko si ih može priuštiti. Zato sam odlučio otvoriti račun i pokrenuti crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja 180 tisuća kuna kako bi zajedno omogućili kupnju četiri bicikala za četiri osobe s invaliditetom te im time uvelike podigli kvalitetu života”, dodao je Slaven.

Uključite se u Slavenovu humanitarnu akciju

U avanturu je krenuo 7. rujna iz Savudrije i već je gotovo mjesec dana na putu. Zasad, kaže, sve više-manje ide po planu.

“Već drugoga dana zadesio me kvar na biciklu koji smo uspješno uklonili. Od tada nas uglavnom prati lijepo vrijeme, osim Rijeke gdje nas je uhvatila kiša i otoka Paga gdje nas je pošteno propuhala ledena bura. Krajnji cilj je Prevlaka, ali zvali su nas u Kotor pa trenutno razmišljam biciklirati i puno dalje od Crne Gore”, kaže Slaven.

Preko društvenih mreža odabrao je četiri osobe kojima bi volio nabaviti bicikle, ali za to mu je potrebna i naša pomoć. Ukoliko želite pomoći, donacije možete uplatiti putem GoGetFunding platforme ovdje.

Za sve one koji uplate žele izvršiti direktno na Slavenov račun, evo podataka:

Ime: SLAVEN ŠKROBOT

Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

IBAN: HR3723600003118713052 Swift / Bic – ZABAHR2X

Opis plaćanja – DONACIJA

Slavena i sve o njegovoj humanitarnoj akciji možete pratiti i na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori