Skriveni dragulji Europe idealni za odmor u rujnu

Putovanje Europom jedno je od najvećih životnih užitaka, ali često je važno spustiti se sa staze, pronaći mjesta koja se kriju izvan velikih i popularnih središta. Spomenici, podvodne špilje i vjetroviti putevi koji vode do najneočekivanijih, ali opet lijepih mjesta. Pa uz to, otkrijte željeni izbor skrivenih dragulja u Europi, od Costa Tropicala u Španjolskoj do doline Douro u Portugalu.

Ljeto je vrijeme kada većina odlazi na odmor i koristi svaki trenutak za uživanje u suncu, toplom moru i pješčanim plažama. Popularne i trendi destinacije uvijek su preplavljene turistima i nude vrlo slične sadržaje. No, što ukoliko ste ove godine poželjeli nešto drugačiji odmor? Što ukoliko ste odlučili godišnji odmor iskoristiti u rujnu i priuštiti si jedinstven doživljaj, intimnu atmosferu koja je samo vaša… U nastavku smo izvojili lokalitete koji vas sigurno neće iznevjeriti, ali bi vas mogli ugodno iznenaditi.

Dolina Duoro, Portugal

Dolina Douro, smještena je samo 100 kilometara zapadno od grada Porto. Ovdje kao da je stvorena definicija odmora i hedonizma, a znatiželjni putnici traže bliski i osobni uvod u portugalsko vinarstvo, što domaćini s veseljem prihvaćaju. Posebno je zanimljivo što svi posjetitelji dobivaju mnogo više od osnovnih znanja o proizvodnji vina. Ovdje se boje horizonta prelijevaju i stapaju jedna u drugu, uvijek je toplo, način života je miran i ugodan, hrana je divna, a zrak miriše magično.

Le Marche, Italija

Moglo bi se reći da je ovo možda najljepša regija u Italiji. Le Marche je još uvijek nepoznat izvan Italije. Oslanja se na svoj ugledni insajderski status. U unutrašnjosti ćete pronaći dodir čarolije, uz odu renesansnoj umjetnosti – ljepota iskreno iskače s ulica.

Ascoli Piceno je mali grad, omiljen zbog svoje hrane i moderne umjetničke scene. Dok je obalno područje Portonova najbolje područje za plažu – ovdje azurna mora padaju na srebrne pijeske. Dolazak do Le Marchea neće se pokazati previše teškim. Samo je cilj doći do aerodroma u Anconi, a preostaje vam samo sat vožnje.

Minho, Portugal

Minho je regija božanske inspiracije i kulturnog značaja. U regiji je najpoznatiji Rio Minho, koji se nalazi 100 km od Porta i označava granicu sa Španjolskom. Izvrsno je mjesto ukoliko želite biti impresionirani. Od planinskih sela, pjenušavih atlantskih plaža, povijesnih gradova i udaljenih sela do kilometara vinograda koji se pružaju uz rijeke, vinho verde (zeleno vino) više je od grožđa, to je iskonska bit i okus regije.

Minho je privlačna regija koju treba posjetiti, pogotovo ako želite zaroniti glavom u portugalsku tradiciju.

Costa Tropical, Španjolska

S 320 sunčanih dana u godini i prosječnom temperaturom od oko 20C, nema opravdanja da ne posjetite uvale, slikovita mjesta i plaže i prekrasne litice koje čine prekrasan krajolik. Također je daleko manje gužve od većine španjolskih ljetovališta, što je već veliki adut ovog mjesta. Posebno je dobro za obitelji koje se žele spasiti od užurbane gužve.

Costa Tropical razdijeljena je u pet turističkih središta: Almuñécar (La Herradura), Salobreña, Motril, Castell de Ferro i La Rábita. Surfanje, jedrenje, jahanje – sve to iskusite. Costa Tropical je također idealno mjesto za planinarenje, zahvaljujući planinama Sierra Nevada. Dakle, doista nema razloga da ne istražite ovo mjesto.

Foto: Profimedia.hr, Unsplash

0