Skriveni grčki raj koji svojom ljepotom mami uzdahe
Skriveni grčki raj koji svojom ljepotom mami uzdahe

Skriveni grčki raj koji svojom
ljepotom mami uzdahe

Zemlja antike, drevne civilizacije koja je utjecala na cjelokupni zapadni svijet i zemlja mediteranskog šarma, nepokolebljive snage i vedrine, zasigurno je mjesto koje će vas privući, makar iz znatiželje. S obzirom na sve zanimljivosti koji čine Grčku toliko posebnom, razumljiv je interes tolikog broja turista koji iz sezone u sezonu istražuju ovu zemlju.

Grčka je prepuna prirodnih ljepota, a njene plaže se mogu pohvaliti čistoćom, bijelim kamenjem ili sitnim pijeskom. Svaka plaža je unikatna i svaka priča neku svoju priču. More, kao iz bajke, tirkizno plavo, toplo i idealnih temperatura.

Plaže grčkih otoka izgledaju naprosto nestvarno. Posebno bismo izdvojili prelijepu plažu Sarakiniko. Malena plaža na otoku Milos smještena je između bijelih stijena i bez ikakvog stabla i hlada. Posve bijela oaza unikatnog izgleda poznata je i kao ‘mjesečeva plaža’ jer izgleda kao da hodate po Mjesečevoj površini.

Dobila je ime po saracenskim gusarima koji su ovo područje koristili kao svoju bazu. Oko Sarakinika možete šetati cijeli dan, kupati se i roniti u kristalno čistoj vodi. Tokom dana, Sarakiniko je blistavo bijela površina, ali kada sunce zalazi pogled je spektakularan.

Plaža Sarakiniko očaravajuće je mjesto idealno za stvaranje fotografija koje će predivno izgledati na vašem Instagram feedu. Samo se opustite i uživajte u magiji ljepote i prirode na jednom mjestu.

Učitati još
Zatvori