Kamo na izlet: Ovaj vikend idemo na noćno sanjkanje u Gorski kotar
Kamo na izlet: Ovaj vikend idemo na noćno sanjkanje u Gorski kotar

Kamo na izlet: Ovaj vikend idemo na
noćno sanjkanje u Gorski kotar

Snijegom prekrivena općina Fužine, najpoznatija gorska rivijera, oduševit će svakog posjetitelja i osigurati nezaboravno druženje s obitelji i prijateljima. Posjetitelje očekuje pregršt zimskih sadržaja tijekom prvog vikenda u veljači, počevši od organiziranog atraktivnog noćnog sanjkanja. Noćno sanjkanje se održava na sanjkalištu Vrata u petak, 3. veljače, od 18 do 21 sat.

U subotu i nedjelju, 4. i 5. veljače, sanjkalište radi pod dnevnim svjetlom od 10 do 16 sati. U navedena vremena pokretna traka će svima olakšati sanjkanje, a izvan navedenog vremena moći će se sanjkati bez pokretne trake. Valja spomenuti kako se sanjkalište i korištenje pokretne trake ne naplaćuje.

Posjetitelji će moći unajmiti saonice u idiličnom Lovačkom domu “Arnika”, gdje ih očekuje i niz goranskih autohtonih delicija, u obližnjem se Adrenalinskom parku u Vratima mogu ugrijati uz tople napitke. U blizini sanjkališta nalaze se ugostiteljski objekti pizzeria Furman i caffe bar Sky gdje posjetitelji mogu predahnuti i okrijepiti se, uz dakako i ostale ugostiteljske objekte koji rade u centru Fužina.

Šetnja po snijegu na Preradovićev vrh

U subotu, 4. veljače, ne propušta se vođena Šetnja po snijegu uz uspon na očaravajući Preradovićev vrh s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš, Ličko polje, Vrata i okolne impresivne goranske vrhove. Okupljanje sudionika je od 10 sati na poluotoku Čoka u Fužinama, a domaćini će ih dočekati s toplim čajem, domaćim likerima od goranskih bobica, bilja i korijenja te kolačima.

Inspirativna šetnja po snijegu pojačat će cirkulaciju u vašem tijelu, osloboditi duh sumorne svakodnevice, a uživat ćete i u panoramskom pogledu i svježem goranskom zraku. Stručni vodič agencije Lynx and Fox, poznate goranske lisice, provest će vas stazom dugom 4 km s blagim usponom. Staza je pogodna za sve ljubitelje dobre rekreacije i obitelji s djecom starijom od pet godina.

Druženje sa šumskim životinjama i šetnja uz jezero Bajer

Ovaj idiličan goranski kraj pruža vam još jednu snježnu oazu za bijeg od svakodnevice, a to je izletište Šumska bajka gdje se imate priliku družiti sa šumskim životinjama kao što su jeleni, divlje svinje i mali bambi. Osim toga, u izletištu možete unajmiti roštilj i zimski vrt s kaminom te se u potpunosti prepustiti uživanju u prirodi s vama dragim ljudima.

Ako se još niste prošetali uz goransko labuđe jezero Bajer, to svakako učinite jer je jezero s bijelim pokrivačem apsolutno nezaobilazno odredište kada ste u Fužinama. Šetnju začinite i posjetom podzemnoj fužinarskoj ljepotici špilji Vrelo.

Detaljne informacije o sadržajima u općini Fužine potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine @tfuzine.

Foto: Mario Jurina (@Turistička zajednica Gorskog kotara)

Učitati još
Zatvori