Predivna pješčana plaža na kojoj se još stignete okupati

Posljednji je vikend u kolovozu što znači da nam se ljeto bliži kraju, iako se po visokim temperaturama to ne bi reklo. Sunce nas još uvijek dovoljno grije pa nije kasno da se zaputite nekamo na obalu i iskoriste posljednje ljetne dane za kupanje i sunčanje. Da imamo prekrasno more i divne plaže znaju već i vrapci na grani, a jedna od njih koja se redovito nalazi na popisu najljepših je plaža Sakarun.

Jedna od najljepših plaža na Jadranu

Smještena na sjeverozapadnoj obali prekrasnog Dugog otoka, Sakarun je prostrana plaža gdje će ljubitelji onih pješčanih doći na svoje i pronaći svoju savršenu oazu. Spoj kristalnog mora i bijelog pijeska proteže se na čak 800 metara, s 350 metara plitke do srednje duboke vode u kojoj će uživati i oni najmlađi plivači. Plaža je okružena borovom šumom koja za vrijeme najvećih vrućina pruža potrebnu hladovinu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴀɴᴀᴘᴀᴠᴇʟɪɴ (@anapavelin) on

Kako Sakarun već godinama puni stupce domaćih i stranih medija svojom ljepotom, kristalno plavim morem i zelenilom koje ga okružuje, za vrijeme ljetne sezone gotovo uvijek ćete naići na prizore pune plaže pa je upravo sada idealno vrijeme da ju posjetite jer će doživljaj zasigurno biti drugačiji.

Na plaži se nalaze ugostiteljski objekti koji nude osvježenja od ljetnih vrućina i lagane obroke. Organiziran je i prijevoz do Sakaruna iz Božave, turističkim vlakićem koji polazi svakih sat vremena.

Uvala se nalazi u blizini naselja Veli Rat, gdje se smjetio svjetionik Veli Rat, najviši i najljepši svjetionik na Jadranu. Kad ste već tamo, nemojte propustiti priliku otići do njega – okružen je lijepim uvalama i šljunčanim plažama pa se svakako i tamo okupajte.

Foto: Profimedia, Instagram

0