Rijeka je ove godine u utrci za najbolju europsku destinaciju

Rijeka je ove godine u utrci za
najbolju europsku destinaciju

Čini se da je 2020. godina Rijeke. Osim što već nosi titulu europske prijestolnice kulture, sada je u utrci za novu, onu najbolje europske destinacije.

Izbor najboljih europskih destinacija od 2009. godine provodi European Best Destinations, organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, s ciljem promocije turizma i kulture u Europi. Rijeka je ove godine izabrana među 20 europskih destinacija koje svakako treba posjetiti, a za titulu najbolje natječe se s još 19 gradova poput Pariza, Rima, Praga, Madrida, Rotterdama, Reykjavika i Beča. Milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta do 5. veljače glas za svoju omiljenu destinaciju mogu dati ovdje.

Grad posebnog šarma

Rijeku ste možda lako mogli zanemariti kao još samo jedan grad kroz koji prolazite na putovanju prema nekoj drugoj destinaciji, ali Rijeka je oduvijek puno više od toga što otkriva jedan samo malo duži boravak na njenim ulicama. Grad je to posebnog šarma koji je u tijesnoj utrci između četiri finalista izabran za ovogodišnju Europsku prijestolnicu kulture. 1. veljače Rijeka otvara godinu u kojoj nosi spomenutu titulu, a u kulturno-umjetničkom programu nudi preko 600 pojedinačnih događanja u koja je uključeno više od 300 organizacija iz 40 zemalja Europe i svijeta.

Žila kucavica grada je Korzo koji predstavlja srce grada za sve Riječane i njihove goste. Tu su i brojni restorani, kafići, klubovi i barovi kojih je diljem grada sve više i rastu zajedno s probojem hrvatskih turističkih dragulja na svjetsko tržište. Osim Korza, Rijeka je bogata i znamenitostima koja svakako vrijedi istražiti, a poznata je i po karnevalu koji stvarno treba doživjeti i proživjeti.

Učitati još
Zatvori