Nakon opuštajućeg wellness vikenda kojeg smo proveli u Sloveniji, povratak u Zagreb odlučili smo začiniti odličnim specijalitetima poznatih, domaćih okusa. Na samo 56km od Zagreba pronašli smo točno ono što smo i tražili. Restoran Tri lučke nalazi se u gradu Krško, a poznati su po ukusnim i kreativnim tradicionalnim zalogajima uz moderan ‘twist’. Chefovi Dejan Mastnak i Aljaž Novšak pravi su eksperti koji će se maksimalno potruditi zadovoljiti želje i ukus svakog gosta.
Objekt se nalazi na imanju sa stoljetnom tradicijom proizvodnje vina, a nakon 1985. pretvara se u hotel i restoran Tri lučke- idealnu lokaciju za ručak i predah od gradske vreve. Od početka su svoju reputaciju gradili na povjerenju i kvaliteti. Tri lučke inače simboliziraju tri svijetla koja se s terase restorana mogu vidjeti iz Krškog. Svi oni koji razmišljaju o vjenčanju ili organizaciji neke proslave, Tri lučke prostorom i gastronomskom ponudom pruža kompletnu uslugu koju ćete još dugo prepričavati i pamtiti.
Tri lučke zadovoljit će i one najizbirljivije
Ako razmišljate o jednodnevnom izletu ili obiteljskom okupljanju izvan Zagreba, Tri lučke neće vas razočarati. Restoran je preuređen 2016.-e godine, a u hotelu možete i prenoćiti ako poželite produžiti svoj boravak. Objekt se može pohvaliti divnim vinskim podrumom u kojem pripremaju vino i degustacije. Interijer je uređen u toplom stilu, a u sredini se nalazi i raskošan kamin pa ćete u hladnijim mjesecima uživati u dobroj hrani uz pucketanje vatre.
Čim zatopli, Tri lučke otvaraju divnu terasu s koje ćete doživjeti najljepše zalaske sunca i uživati u zelenom krajoliku Krškoga s pogledom na bazen. Doživite domaće okuse koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i neposrednošću. Za vas će ih kreirati chefovi kuhinje Dejan Mastnak i Aljaž Novšak. Kombinirajući iskustvo, znanje i pravu mjeru mladenačke otvorenosti za nove kreativne pristupe, svakom gostu posvećuju se s punom pažnjom.
Što vas čeka na meniju
Osim globalnih trendova način pripreme savršenih obroka karakteriziraju namirnice koje rastu u blizini u prirodnom okruženju. Velika pažnja posvećena je upravo kvaliteti sastojaka, a u kreiranju recepata kao prvi izbor uvijek se biraju one sezonske. To ponekad može biti izazov jer chefovi nastoje sačuvati dobro poznate domaće okuse na meniju.
A la carte meni zadovoljit će svako nepce. Samo neki od specijaliteta koji vas čekaju uključuju file brancina na pireu od graha, teleći hrbat na zelenoj kremi s jabukama i karamelizirane banane sa sladoledom od buče.. Ako volite guštati u nekoliko sljedova i isprobavati bogatstvo okusa kroz male zalogaje, Tri lučke u ponudi ima i degustacijski meni. Tako ćete vrhunsko gastro iskustvo proživjeti kroz 4, 5 ili 6 krasnih sljedova najfinijih jela. Za najnovije informacije o ponudi i događanjima pratite ih na službenoj Facebook i Instagram stranici.