Zimska idila na ličkom ranču s konjima je razlog više da posjetite ovo divno mjesto
Zimska idila na ličkom ranču s konjima je razlog više da posjetite ovo divno mjesto

Zimska idila na ličkom ranču s konjima je razlog više da posjetite ovo divno mjesto

Ne možemo se zasititi prizora omiljenog odredišta u Lici – Ranch Terra. Ranč se nalazi u malom mjestu Irinovac, u blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Irinovac je udaljen samo 2 km od glavne ceste D1 i nalazi se na putu prema graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom. Ističe se kao zgodno polazište želite li posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera, Baraćeve špilje, Bihać, Rastoke u Slunju, rijeku Koranu ili mnoštvo ostalih sadržaja tog kraja.

Terra je obiteljski ranč koji nudi jedinstvene avanture jahanja po prirodnim stazama spektakularnog hrvatskog krajolika. Hodom, kasom ili galopom opustite se jašući prekrasnim livadama okruženim planinama od kojih zastaje dah. Na temelju jahačkog znanja vodiči će pronaći odgovarajuću stazu. Takva opcija jahanja pogodna je za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, za napredne jahače, početnike i one bez imalo iskustva. Konji na ranču su mirni i sasvim sigurni za svakog jahača.

Zimska idila

I dok je svako godišnje doba uzbudljiv trenutak za isprobati ovu aktivnost, zima nam se čini najčarobnija – pogotovo kad padnu prve pahulje snijega. Snijeg je ovih dana zalepršao nad rančem što znači da je možda vrijeme da se uputite na jednu jahačku turu. Sanjkanje i skijanje su uvijek dobrodošli, ali ovako nešto ćete zasigurno pamtiti cijeli život. Kakve sve ture možete rezervirati sa svojim vodičem na Ranču Terra, pogledajte na linku.

Mali raj za odmor i dušu

Uživajte u toploj, osobnoj i profesionalnoj usluzi, dobro dresiranim konjima i visokokvalitetnoj opremi za jahanje – za nezaboravno iskustvo jahanja u Hrvatskoj! Konji su pametne, vjerne, čiste i plemenite životinje, a ondje najviše prevladavaju pasmine taflinger i belgijski poniji. Dio konjičkog tima čine: Terra, Max, Skelton i Maći.

To je mjesto koje je mnogo više od onoga što fotografije mogu prenijeti. Lijepi, snažni, poslušni, mirni i zadovoljni konji, priroda u svom najčišćem obliku i divni domaćini pričaju priču koju ćete poželjeti podijeliti sa svima. Bilo da ste iskusni jahač ili ste prvi put na konju, osjećat ćete se samopouzdano i uistinu zadivljeno.

ranč_unsplash
jahanje konja, ranč_unsplash

Terra organizira i specijalne programe: višednevnu školu jahanja za polaznike koji borave dulje u Plitvičkim dolinama, kao i dnevni izlet do Baraćevih špilja i izvora Japra u trajanju od pet do sedam sati. Ako ste za romantičan izlet udvoje, u ponudi Rancha Terra je i romantična vožnja kočijom bajkovitim krajolikom Plitvičkih dolina. Uz divnu prirodu, ljubazne domaćine i prekrasne staze za jahanje užitak je zagarantiran!

Ranch Terra, jahanje konja_pexels
Ranch Terra_unsplash

Smještaj na obiteljskom Ranchu

Poželite li cijeli vikend provesti okruženi prirodom i ovim predivnim životinjama, na ranču se nalazi i smještaj. Ranch Terra nudi svijetle i udobne sobe s balkonima, drvenim podovima i namještajem. Gostima je na raspolaganju prostrani vrt s roštiljem, stolnim tenisom te prostranim prostorom za druženje te mogućnost organiziranja jahanja. Prostrane sobe u smještaju Terra imaju pogled na okolna brda i livade, stoga je idealno mjesto za lagana jutra i savršen početak dana.

Foto: Instagram (@ranchterra), Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori