Najviši drveni toranj na svijetu nalazi se u Austriji, a pogled s njega je veličanstven

Osim što je mnogima omiljena destinacija za skijanje, Austrija je zbog blizine s Hrvatskom vrlo popularna i kad su u pitanju vikend izleti. U božićno vrijeme nezaobilazne destinacije su Beč, Graz i Salzburg koje nas iz godine u godinu osvajaju svojim adventskim sajmovima. No, Austrija ima i brojne druge gradove, mjesta i atrakcije koje vrijedi posjetiti, a jedna od tih atrakcija svakako je i najviši drveni toranj na svijetu.

Vidikovac na planini Pyramidenkogel zaštitni je znak pokrajine Koruška, a nalazi se u blizini Klagenfurta, pola sata od granice sa Slovenijom. Toranj je visok 100 metara, a do vrha ćete se trebati popeti uz 441 stepenicu. Za sve one kojima se ne da hodati, nema brige jer postoji i lift.

 

 

 

 

 
 

 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Elisa & Nicola (@enontheroad) on

Toranj je obnovljen 2013. godine i nalazi se na 851 metar nadmorske visine. U spektakularnom pogledu na jezera i planine koje okružuju toranj možete uživati s tri promatračke platforme, kao i iz Sky Boxa, staklenog restorana s pogledom od 360 stupnjeva. Dolje se možete spustiti toboganom, a vožnja traje 24 sekunde.

Ulaznica za vidikovac Pyramidenkogel košta 14 eura za odrasle, a ako se želite spustiti toboganom, morat ćete izdvojiti još 4 eura. Tijekom zimskih mjeseci toranj je otvoren od 10 do 17 sati, a ljeti do 21 sat. Sve informacije možete pronaći na službenim stranicama.

0