Pradina Luna Rossa pobjednik Zadar Royal Cupa

Pobjeda posade Luna Rossa

U Zadru se nosila Prada. Prestižna regata 52 Super Series Zadar Royal Cup u marini D-Marin Dalmacija, na kojoj se okupila krema svjetskog jedrenja, završila je pobjedom posade Luna Rossa ispred Phoenixa i Sleda. Kao i u marini D-Marin Mandalina tijekom svibnja kada je slavio Quantum, u Zadru je najbolja bila posada jedrilice koja je u Hrvatskoj započela pripreme za America’s Cup. Nagradu za najbolju vlasnicu skipericu osvojila je Tina Plattner koja je sjajno upravljala Phoenixom.

America’s Cup u malom

D-Marin regate zasluženo su dobile nadimak „America’s Cup u malom“, a velike zvijezde poput Jamesa Spithilla i Santiaga Langea te uglednih poslovnih ljudi poput Douga DeVosa bili su prepuni komplimenata za organizaciju i ljepote hrvatske obale.

“D-Marin i Hrvatska u ovih su nekoliko tjedana bili nautički centri svijeta. U brojnim susretima sa sudionicima regate vidio sam koliko su zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom koje smo im pružili. Takve reakcije su nam najbolji pokazatelj da smo kao tim napravili sjajnu stvar. Velike pohvale idu jedriličarski rečeno D-Marin „posadi“ u marinama i svim ljudima koji su sudjelovali u organizaciji. Bez njih ovaj san ne bi postao stvarnost“, izjavio je CEO D-Marin Burak Baykan.

Iduće godine dolazi više od 100 jedrilica

D-Marin organizacijom regata u klasi TP52 promovira jedriličarski sport i rekreacijski jahting, kao i destinacije u kojima se regate održavaju. Za snažnije pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi ovakvi su događaji od vitalnog značaja. Iduće godine D-Marin najavljuje ORC Svjetsko prvenstvo na koje dolazi više od 100 jedrilica, a 2020. je domaćin Svjetskog prvenstva u klasi TP52.

„Šibenik i Zadar prekrasna su mjesta, a infrastruktura koju pružaju ove dvije marine je odlična. To su osnovni razlozi zašto smo, u suradnji s Dogus grupom, odabrali D-Marin marine kao sjedište TP52 SUPER SERIES regate ove godine. Klasa TP52 danas ima vrlo veliki broj natjecatelja, razina kvalitete same regate je izuzetna, imamo neke od najboljih jedriličara i upravo zato smo jedni od najjačih u nautičkoj industriji. Hvala cijelom timu D-Marin grupe na sjajnoj organizaciji. Suradnju nastavljamo i 2020. godine kada se planiramo vratiti u Hrvatsku“, naglasio je je CEO 52 Super Series Agustin Zulueta.

Pobjednicima su uručeni i najljepši simboli Zadra, stakleni trofeji u obliku crkve Sv. Donata koji su za ovu prigodu izrađeni u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

0