Portonovi je mediteransko naselje u srcu Boke Kotorske koje će vas oduševiti
Portonovi je mediteransko naselje u srcu Boke Kotorske koje će vas oduševiti

Portonovi je mediteransko naselje u srcu Boke
Kotorske koje će vas oduševiti

Na samom ulazu u Boku Kotorsku, u Herceg Novom, nalazi se luksuzni Portonovi resort. Na površini od 26 hektara, resort nudi 218 rezidencija na prodaju ili za iznajmljivanje, veličine od garsonjera, do četvorosobnih stanova i vila. Pored rezidencija, u okviru Portonovog nalazi se i marina, izgrađena po svjetskim standardima, koja može primiti do 238 plovila raznih veličina.

U okviru naselja nalaze se brojni restorani i kafići, trgovine visoke mode, internacionalni vrtić, galerija, kao i prvi One&Only hotel u Europi u okviru kojeg se nalazi i Chenot Espace medicinski wellness & spa. Iva Radić, osnivačica portala journal.hr i journal.rs posjetila je ovaj raj na zemlji, a u nastavku vam donosimo sve detalje.

Veoma prepoznatljiv crnogorski brend

Prva faza projekta kompletirana je prošle godine, a ovo je sezona u kojoj će resort zasijati punim sjajem. Budući da je za kratko vrijeme Portonovi postao veoma prepoznatljiv crnogorski brend, očekuje se da bi se u narednom periodu moglo krenuti i sa širenjem resorta, u skladu sa potrebama ovog dijela Mediterana. “Čini se da smo već do sada postavili visoke standarde za dalji razvoj resorta i sve buduće sezone, ali smatram da tu odgovornost možemo preuzeti na sebe, budući da Portonovi već sada pokazuje koliki potencijal za daljnji rast i investicije ima”, rekao je Rashad Aliyev, izvršni direktor Portonovog.

Sezona 2022. u Portonovom počela je više nego uspješno. Uz veliki broj apartmana koji su izdati sve do kraja rujna ove godine i bogat kalendar događanja koji nude za svakog po nešto, kako domaći, tako i regionalni, ali i inozemni gosti, sve više su zainteresirani da posjete jedno od najluksuznijih i najatraktivnijih naselja u ovom dijelu Mediterana.

Mir, ljepota, predivna priroda i izvanredan luksuz

Gosti koji ovog ljeta odaberu provesti svoj odmor u Portonovom opredjeljuju se za svoj privatni raj uz puno mira i zelenila, budući da rezidencije imaju svoje privatne vrtove i bazene. Veliki broj gostiju odsjeda u Portonovom već po drugi put, a ono čemu se vraćaju su mir, ljepota, predivna priroda i izvanredan luksuz. Investitori su prepoznali vanvremensku ljepotu Boke Kotorske, pa je čitavo naselje izgrađeno tako da čuva prirodu, dok je stil nekretnina kombinacija lokalne, tradicionalne bokeljske arhitekture i modernih stilova.

Ono što goste najviše privlači kada je u pitanju Portonovi resort svakako je kombinacija luksuznih rezidencija na samoj obali mora i raznolike ponude restorana i kafića koji nude najegzotičnija jela kuhinja dalekih zemalja. Zbog velikog interesa svjetskih putnika, u naselju vlada internacionalna atmosfera u kombinaciji sa lokalnim utjecajima, od hrane, preko glazbe, do specifične primorske ležernosti. Vrhunska ponuda i usluge privukli su veliki broj kupaca nekretnina koji su poželjeli baš ovdje izgraditi svoj dom na moru, daleko od gradske buke.

Neki od vlasnika stanova u Portonovom posebno su vezani za ovaj dio Crne Gore, te posjedovanje nekretnine baš ovdje za njih ima i dodatnu važnost. “Veoma smo ponosni što nudimo jedinstvenu mogućnost našim kupcima, a to je da se usele u već namještene i, sa ukusom, opremljene stanove, svega nekoliko dana po potpisivanju ugovora. Naš posvećeni tim agenata za nekretnine upoznaje potencijalne kupce do detalja sa rezidencijom za koju su zainteresirani, tako da nam je posebna čast što imamo više nego zadovoljne kupce”, dodao je Aliyev.

Ni kada su u pitanju događanja, resort ne zaostaje za luksuznim naseljma širom svijeta. Tapasake club već je privukao pažnju lokalnih i inostranih ljubitelja kvalitetne glazbe, egzotične hrane i vrhunskih koktela, a nekoliko puta je proglašavan za jedan od najboljih beach club-ova na svijetu. Nastupom svjetski poznatog DJ-a Mahumuta Orhana otvorena je sezona nastupa najaktualnijih imena iz svijeta regionalne i svjetske muzike, a tokom ljetnjih mjeseci očekuju se nastupi i Marka Najta, Hugela, Buraka Jetera, Sare Jo, Zoe Kida, Nike Turković, Angeline i drugih.

Širok program događanja za svačiji ukus

U duhu pravog mediteranskog naselja, Portonovi ovog ljeta nudi širok program događanja za svačiji ukus – od vinskih večeri, preko izložbi, koncerata, modnih revija, do kina na otvorenom i Internacionalnog karnevala. Neka od događanja jedinstvena su prilika u Crnoj Gori, poput OneLife Rally, prestižnog internacionalnog automobilskog događaja, u kojem će Portonovi biti posljednja stanica za preko 30 superautomobila iz cijelog svijeta. „Nije slučajno da OneLife Rally dolazi baš u Portonovi“, ističe Aliyev. „Naš resort je mjesto koje okuplja ljude koji cijene vrhunski dizajn i kvalitetu, zbog čega ne sumnjam da će ova manifestacija privući i domaće, ali i regionalne goste sa istančanim ukusom.”

Posebna draž boravka u Portonovom jest izuzetno šarolika i bogata gastronomska ponuda, jedinstvena na crnogorskom primorju, koja nudi užitak za svačije nepce. Od Perla Square restorana koji nudi jela inspirirana spojem mediteranskog, tradicionalnog i modernog, pripremljena pažljivo biranim autentičnim proizvodima iz sela u okolini Herceg Novog, do Romeo & Juliet menija sa autentičnim italijanskim jelima i poslasticama koje pripremaju svjetski poznati kuhari, noviteti u gastronomskoj ponudi Portonovog pristužu svako malo.

Iskusni kuhari

Tako novootvoreni Square Portonovi donosi hranu sa elementima bliskoistočne kuhinje, a tokom ove sezone, La Veranda će ugostiti dva svjetski poznata kuhara, Mehmeta Gursa i Cihana Cetinkaiu, i njihov jedinstven koncept KOR Grill & Bar, inspiriran tradicionalnim turskim jelima pripremljenim na moderan način.

Tu je i neprikosnoveni Tapasake Club, koji predstavlja svojevrsno gastronomsko predstavništvo Japana na Balkanu. Naravno, u svim restoranima se može osjetiti i karakter lokalne, tradicionalne crnogorske kuhinje, pripremane sa domaćim proizvodima, od strane iskusnih kuhara koji jela pripremaju po starim receptima.

Budući da Portonovi resort budi toliku pažnju gostiju iz cijelog svijeta, iz kompanije ističu koliko su ponosni na činjenicu da, kroz resort, imaju priliku promovirati i cijelu Crnu Goru kao destinaciju, dobijajući bezbroj pozitivnih komentara turista.

“Velika nam je satisfakcija kada, nakon posjete Portonovom, dobijemo od gostiju veoma pozitivne utiske o drugim djelovima Crne Gore koje su obišli. Pogotovo kada su u pitanju gosti koji po prvi put posjećuju našu zemlju, trudimo se da ih uputimo na sve njene ljepote koje vrijedi vidjeti, od Boke Kotorske i Lovćena, do predivnih jezera i planina na sjeveru zemlje.”, zaključuje Aliyev.

Crna Gora obiluje prirodnim ljepotama i potencijalima kakvi se ne sreću često, a Portonovi je pozitivan primjer kako da ti potencijali budu iskorišteni na najbolji mogući način, a zemlja predstavljana svijetu u svom najboljem svjetlu.

Bilo da ovog ljeta planirate sebi priuštiti vrhunski odmor u luksuznom apartmanu ili vili, ili razmišljate o kupovini svog doma na moru, Portonovi daje bezbroj razloga da se nađe visoko na listi potencijalnih opcija. Sve što je potrebno za savršen odmoru nalazi se u Portonovom.

Za više informacija o stambenim jedinicama pišite na enquiries@portonovi.com

Za rezervaciju smještaja pišite na stay@portonovi.com

Za informacije o predstojećim događajima pišite na events@portonovi.com

 

Foto: Instagram @ooportonovi, privatna arhiva, PR

Učitati još
Zatvori