Prizori bajkovitih polja lavande u Istri ostavljaju bez daha

Zbog prekrasnih polja lavande putnici iz svih krajeva svijeta ljeti dolaze u Provansu, čarobnu francusku regiju koja je poznata po beskrajnim poljima ove mirisne, ljubičaste biljke. No, da biste uživali u tim predivnim prizorima i mirisima ne trebate otputovati na jug Francuske jer se i Hrvatska može pohvaliti svojim bajkovitim poljima lavande.

Polja lavande u srcu Istre

Možete ih pronaći na otoku Hvaru, ali i u Istri odakle vam donosimo ove predivne fotografije. S nama ih je podijelio fotograf David Matković, a snimljene su u selu Pekici u Općini Svetvinčenat. Tamo se nalazi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pekica okruženo ovom aromatičnom biljkom koja stvara čarobne prizore i mirise u kojima ćete sigurno uživati. Bajkovitu sliku polja lavande dodatno upotpunjuje prekrasan kažun, jedan od simbola Istre.

Osim ovih predivnih prizora, Izletište Pekica priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban okus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande. Na jelovniku se nalaze raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama pa sve do domaćeg kruha i tradicionalnih kolača.

Lavanda se bere ovih dana pa ako slučajno ne stignete ove godine uživo uživati u ovim divnim prizorima, uživajte u fotografijama koje vam donosimo u nastavku.

Foto: David Matković

0