Dalmatinsko kameno selo iz 19. stoljeća pretvoreno u zen oazu

Vlasnik kuće Nikola Štula

U neposrednoj blizini Ploča i Baćinskih jezera nalazi se malo selo iz davnina, obnovljeno uz pomoć obitelji Štule, s nekoliko kamenih kuća koje je kroz godine polako pretvarano u etno-umjetničku oazu Podčempres. Hvalevrijedna ideja domaćina dovela je do obnove stare gradnje i njihove restauracije u funkcionalne kuće, obitelj Đelmić je stvorila lokaciju idealnu za bijeg od vreve u tišinu prirode.

podcempres8
podcempres9

Kuće datiraju još iz 19. stoljeća, a iako je u selo uvedena nota moderniteta u obliku bazena i terena za sport, pazilo se da selo pri obnovi ostane što autentičnije. Blizina najpoznatijih južnodalmatinskih destinacija garantira odmor ispunjen aktivnostima uz sve što gostu može trebati za uživanje – bujni vrt, sjenicu kraj bazena, autentičan interijer te opremljene ateljee jer upravo se u Podčempresu aktivno organiziraju likovne kolonije.

podcempres5

Zahvaljujući vlasnicima i domaćinima koji su i sami umjetnici svaki je detalj na mjestu, u interijeru i eksterijeru, te evocira apsolutnu zen atmosferu. Više o ovom etno art selu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

podcempres4
Vlasnik kuće Nikola Štula
podcempres10
podcempres3
podcempres7

Foto: Podčempres Facebook

0