Plaže o kojima maštamo ovog ljeta

Bilo da tražite odredište za kratki-vikend bijeg, mjesto na kojem ćete uživati u surfanju ili planirate putovanje koje će biti vaš provod života, odmor na plaži uvijek je dobra ideja te ga svakako treba uključiti u raspored putovanja.

Većina ljudi se smiješi kad razmišljo svojem omiljenom danu na plaži. Zašto? Zašto nas plaža čini sretnima? Zašto toliko volimo sunčan dan provesti na plaži uz ispijanje limunade s pijeskom između nožnih prstiju i uz zvukove valova i galebova? Kako se ispostavilo, odlazak na plažu je zapravo dobar za nas! Čini se da naša tijela to već instinktivno znaju i to je možda razlog zašto osjećamo unutarnju čežnju za suncem, pijeskom i surfanjem.

Plaže o kojima maštamo i voljeli bismo ih posjetiti već ovog ljeta donosimo u nastavku jer riječ je o najljepšim svjetskim plažama od Tajlanda do Italije.

Anse Source d’Argent, Sejšeli

Postoji cijela plejada lijepih bijelih pješčanih plaža na Sejšelima, a Source d’Argent na La Digue je poznata po tome što je jedna od najboljih.

Whitehaven Beach, Australija

Australska istočna obala dom je nekih legendarnih plaža, a plaža Whitehaven u Whitsundaysu je posebna. Preko zapadne obale, tirkizni zaljev u Nacionalnom parku Cape Range jednako je prekrasan.

Monterosso Al Mare, Italija

Na jedinoj pješčanoj plaži Cinque Terre, Monterosso al Mare je mjesto na kojem se možete okupati i provesti dug dan uz sunčanje na talijanskoj rivijeri.

Tulum, Meksiko

Drevne ruševine Maja s pogledom na bijele pješčane plaže i svijetloplave vode Tuluma pretvaraju odmor u čisti užitak za pamćenje.

Foto: Pexels


0