Hrvatsko izletište na kojem nastaju rajske fotografije u poljima lavande

Hrvatsko izletište na kojem nastaju rajske
fotografije u poljima lavande

Zbog prekrasnih polja lavande putnici iz svih krajeva svijeta ljeti dolaze u Provansu, čarobnu francusku regiju koja je poznata po beskrajnim poljima ove mirisne, ljubičaste biljke. No, da biste uživali u tim predivnim prizorima i mirisima ne trebate otputovati na jug Francuske jer se i Hrvatska može pohvaliti svojim bajkovitim poljima lavande.

Polja lavande u srcu Istre

Možete ih pronaći na otoku Hvaru, ali i u Istri odakle vam donosimo ove predivne fotografije. S nama ih je još prošle godine podijelio fotograf David Matković, a snimljene su u selu Pekici u Općini Svetvinčenat.

Tamo se nalazi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pekica okruženo ovom aromatičnom biljkom koja stvara čarobne prizore i mirise u kojima ćete sigurno uživati. Bajkovitu sliku polja lavande dodatno upotpunjuje prekrasan kažun, jedan od simbola Istre.

Izletište Pekici

Osim ovih predivnih prizora, Izletište Pekica priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban okus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande.

Na jelovniku se nalaze raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama pa sve do domaćeg kruha i tradicionalnih kolača.

Uskoro kreću obilasci polja lavande

Ukoliko ove godine želite uživo uživati u ovim bajkovitim prizorima koje vam donosimo na fotografijama, dobra je vijest da obilasci polja lavande u Izletištu Pekici kreću od 11. lipnja.

Prije posjeta se obavezno prethodno morate najaviti – na broj telefona 099/515-6666, putem inboxa na Facebooku ili osobno prilikom dolaska na izletište. Usluga u restoranu također se pruža isključivo uz prethodnu rezervaciju. Termini obilaska polja lavande su od 9-12h te od 17:30 do 20h. Sve dodatne informacije možete pronaći na gore spomenutom Facebook profilu.

U nastavku donosimo još predivnih fotografija polja lavande koje potpisuje David Matković.

Foto: David Matković

Učitati još
Zatvori