Jeste li već posjetili Otok ljubavi? Skriveni biser prirode idealan za bijeg od ljetne žege
Jeste li već posjetili Otok ljubavi? Skriveni biser prirode idealan za bijeg od ljetne žege

Jeste li već posjetili Otok ljubavi? Skriveni biser prirode idealan za bijeg od ljetne žege

Jeste li čuli za Otok ljubavi? Idilično mjesto u našoj državi koje krasi besprijekorna priroda te ugođaj mira i spokoja… Lijepo kupalište na Mrežnici osvojilo je srca brojnih posjetitelja svojom ljepotom i mirnom atmosferom. Posljednjih godina, ovo kupalište postalo je sinonim za romantične izlete i druženja u prirodi koja rezultiraju prekrasnim fotografijama.

Kupalište romantičnog naziva Otok ljubavi smješteno je nedaleko Duge Rese u mjestu Mrežničke Poljice. Otok je formiran prirodnim tokom rijeke, sa svojim zelenim travnjacima, predivnim krajolikom i lopočima u rijeci.

Otok ljubavi je idealno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi te rashlađivanje u rijeci Mrežnici tijekom trenutnih visokih temperatura kao i za romantične šetnje duž rijeke, uz zvuk šuma i žuborenja same Mrežnice. Ako želite nekoliko dana provesti na ovom mjestu tamo se nalazi i smještaj Treehouse Resnice. Drvene kućice, minimalizam, okruženost prirodom… sve što vam treba za odmor duše, uma i tijela.

Za one koji uz ovakav odmor žele uključiti i adrenalin, postoji mogućnost iznajmljivanja kajaka. Osjećaj da prolazite kroz rijeku, osjetite struje same vode, a oko vas je zelena priroda i svjež zrak je definitivno iskustvo i doživljaj kakav vrijedi iskusiti. Kako bi vaš izlet bio potpun, na ovom mjestu možete pronaći i restorane te kafiće, kako bi uz kvalitetan odmor mogli i pojest nešto uživajući u prekrasnom pogledu. Osim toga, postoji i opcija roštiljanja, no za to se trebate unaprijed najaviti kako bi si mogli osigurati mjesto.

Prekrasna oaza Otoka ljubavi, kao idealan bijeg od realnosti i uživanja u raskoši prirode i svim njenim savršenstvima. Iskoristite priliku da s vašom voljenom osobom, obitelji ili društvom posjetite ovo mjesto te uživate u kratkom odmoru od ljetne žege.

Kako do Otoka ljubavi?

Naravno, uvijek je opcija auto ako vozite. Njime ćete, cestom kroz Dugu Resu, za oko sat vremena stići od Zagreba do kupališta. Ipak, to nije jedina mogućnost, do Otoka ljubavi možete doći i vlakom. Povratna karta sa Zagrebačkog Glavnog kolodvora do Belavića stoji 5,71 eura, a od željezničke stanice do Otoka ljubavi imate 10-ak minuta hoda.

Tekst: Tia Jurin

Foto: Instagram (@zdenx, @kruzovi)

Učitati još
Zatvori