Kako izgleda vožnja najluksuznijim vlakom na svijetu?
Kako izgleda vožnja najluksuznijim vlakom na svijetu?

Kako izgleda vožnja
najluksuznijim vlakom na svijetu?

Venice Simplon-Orient-Express, često jednostavno nazvan Orient Express, je ime koje i onima koji ga nisu posjetili budi slike raskoši, intrige i zlatnog doba putovanja vlakom. Ovaj luksuzni vlak simbolizira beskrajnu eleganciju i romansu na tračnicama, pružajući putnicima putovanje kao nijedno drugo.

 

Povijest Orient Expressa može se pratiti sve do kasnog 19. stoljeća kada je vlak prvi put krenuo na svoje prvo putovanje iz Pariza do Istanbula 1883. godine. Njegova slava je rasla tijekom godina, a vlak je postao esencijalni način putovanja za elitu. Među njima našli su se pripadnici kraljevskih obitelji, diplomati i zvijezde iz javnog života. Privlačnost ovog vlaka nije bila u odredištu već u luksuznom iskustvu koje pruža.

Nekada i sada

Tijekom 1980-ih godina, vlak je obnovljen i ponovno je pokrenut kao Venice Simplon-Orient-Express, ime koje je zadržao do danas. Ujedno, zadržavajući svoj vintage šarm, ali uz dodatke suvremene udobnosti. Danas ovaj vlak sadrži više ruta nego nekada, uključujući klasično putovanje od Pariza do Istanbula u trajanju od šest dana, vodeći putnike kroz neke od najljepših pejzaža Europe po čemu je danas i najpopularniji. Pustolovina sa stilom vam je zagarantirana i dok se krećete prekrasnim krajolicima od Londona ili Pariza do Venecije ili Verone. Postoji i ruta od Pariza do Berlina, koja povezuje dva najpoželjnija europska kulturna središta.

Beskrajna elegancija je nešto što mnoge oduševljava. Jedan od najčarobnijih aspekata ovog vlaka je njegov autentični dekor u art déco stilu. S plišanim presvlakama, sjajnim drvetom i originalnim detaljima pažljivo očuvanim. Svaka kabina je luksuzno utočište za putnike, a trenutno definitivno predstavlja suštinu prošlog vremena.

Hedonizam

Gastronomske poslastice vlaka su nešto što se prepričava. Večera u Orient Expressu je gastronomska avantura koja također spaja povijest i suvremene tokove. Vlak ima izvanredne restorane u kojima su putnici počašćeni gourmet jelima pripremljenim od strane najtalentiranijih svjetskih kuhara. Kuhinja je inspirirana regijama kroz koje vlak prolazi. Nije li ovo trenutak u kojem se poželite odmah ukrcati? Nivo usluge je na visokom nivou. Pažljivo obučeno osoblje brine o svakoj potrebi putnika, pružajući osjećaj luksuza koji je bez premca. Od trenutka kada zakoračite na vlak do trenutka kada siđete, bit ćete okruženi atmosferom luksuza i sofisticiranosti na sve moguće načine.

Pejzaž

Pejzaži koje putnici imaju prilike vidjeti spadaju u jedne od najljepših na svijetu. Tome sigurno mogu posvjedočiti društvene mreže. Od pitomih brežuljaka francuske provincije do impozantnih vrhova švicarskih Alpa. To je proslava umjetnosti putovanja, gdje samo putovanje postaje podjednako značajno kao i odredište. Mnogi ovo iskustvo opisuju kao obavezno jednom u životu. Slažete li se i vi?

Definitivno živimo u vremenu brzog i bezličnog putovanja, no, ovaj način putovanja definitivno predstavlja svjedočanstvo o trajnom privlačenju sporijeg i romantičnijeg iskustva istraživanja svijeta. Bez obzira tražite li romantični bijeg ili jednostavno želite osjećate nostalgiju za prošlim vremenima, ovo izvanredno putovanje vlakom obećava nezaboravnu avanturu kroz vrijeme.

Sadržaj je preuzet s portala Journal.rs

 

Foto: Instagram @vsoetrain

Učitati još
Zatvori