Bajnom Opatijom provela nas je Slađana Ostić otkrivši nam svoje omiljene lokacije
Bajnom Opatijom provela nas je Slađana Ostić otkrivši nam svoje omiljene lokacije

Bajnom Opatijom provela nas je Slađana Ostić otkrivši nam svoje omiljene lokacije

“Opatijo Bajna ti si najljepša tajna”, svojevremeno je o staroj dami našeg turizma pjevao Ivo Robić. Ovom prilikom odlučili smo razotkriti sve njezine tajne, a u tome nam je pomogla influencerica Slađana Ostić, poznata i pod nadimkom slakipalaki, ujedno i nazivom njezinog Instagram profila, koji okuplja gotovo šezdeset tisuća pratitelja.

Dobro vam je poznata naša ljetna rubrika Đir po obali, a s dolaskom proljeća odlučili smo krenuti u novi šetnju Lijepom Našom, ali uz pomoć lokalnih vodiča. Za početak, Opatijine tajne razotkrit će nam upravo Slađana, koja nam u nastavku otkriva svojih pet najdražih lokacija. Prepuštamo joj riječ…

Šetalište Lungomare

Mislim da bez barem kratke šetnje Lungomare ne može proći niti jedan posjet Opatiji. Šetnjica uz more uz predivan pogled na stare opatijske vile je super način za provesti sunčani dan.

Amerikanski vrtovi

Zelena oaza koja se nalazi nadomak centra Opatije. Vrtovi postoji gotovo stotinjak godina, ali tek su nedavno otvorili vrata javnosti. Najljepše ih je posjetiti u proljeće kad je sve u punom cvatu. Udaljeni su desetak minuta pješke od centra Opatije, savršeno za maknuti se od gužve i uživati u miru s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev.

Volosko

Malo mjestašce nadomak Opatije do kojeg možete doći laganom šetnjom. Šarmirat će vas na svakom koraku, izgubite se u šarenim uličicama, posjetite galerije i popijte kavu uz more.

Kavana Wagner, Milenij

Jedna od najpoznatijih, ali i najljepših terasa za ispijanje kave na suncu. Sjedite ispod palmi i gledate u more, savršenstvo!

Restoran Ružmarin

Moj najdraži restoran na području Opatije. Imaju veliki izbor, a kvaliteta je uvijek na razini. P.S. za desert probajte Vale Losca sladoled! 🙂

PS: Slađanin detaljni vodič Opatijom možete pronaći ovdje.

Foto: Profimedia, Pexels, Instagram (@slakipalaki)

Učitati još
Zatvori