Opatija i Galešnjak su među 16 najromantičnijih destinacija u Europi

Opatija i Galešnjak su među 16
najromantičnijih destinacija u Europi

Ususret Valentinovu, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našle čak dvije hrvatske destinacije, Opatija i otočić Galešnjak.

Kvarnerski dragulj i otočić u obliku srca

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade.

S druge strane, za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja ovog otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag.

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo koji je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBD), a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti.

Opatija ove veljače odiše posebno romantičnom atmosferom pa je idealna destinacija za provesti sutrašnji Dan zaljubljenih. Što vas sve ovog vikenda čeka u ‘kraljici Jadrana’, možete provjetiti ovdje – još uvijek stignete krenuti.

Foto: Unsplash, Profimedia

Učitati još
Zatvori