NP Krka u svibnju ima super akciju – odaberite pješačenje i ostvarite popust na ulaznice

NP Krka u svibnju ima super akciju – odaberite pješačenje i ostvarite popust na ulaznice

U sklopu promotivne svibanjske akcije “Go and walk”, posjetitelji koji odluče pješice ući u Nacionalni park Krka ostvaruju 20% popusta na ulaznice. Akcija se odnosi na sve individualne ulaznice, a traje do 31. svibnja.

Ulaznice za svibanj 20 posto jeftinije

Ako na Skradinski buk odlučite doći pješačkom stazom koja do njega vodi s Lozovca ili sa Skradinskoga mosta, ulaznicu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna. Ta ulaznica toga dana vrijedi i za sve ostale kopnene lokalitete u Parku. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan, a ona od 7 do 18 godina, koja u Park dolaze u pratnji roditelja ili staratelja, plaćaju samo 64 kune.

Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune.

Pješice u NP Krka

“Go and walk” promotivna akcija podrazumijeva ulaz i izlaz iz Parka pješice. Sve ostale usluge, kao i ulaznice za posjetitelje koji će u Park ući brodom ili autobusom, naplaćuju se prema redovitom cjeniku.

“Promotivnom akcijom ‘Go and walk’ Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ želi potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecala na smanjenje emisije ugljikova oksida”, kazala je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka Nella Slavica i dodala: “NP Krka ponosni je nositelj oznake ‘Safe stay in Croatia’ te u ovim izazovnim vremenima naglašavamo važnost boravka na otvorenom, kao i korištenje pješačkih staza i biciklističkih ruta kako bi se povećala sigurnost posjetitelja Parka.”

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka i prijevoznim sredstvima, brodovima i autobusima, obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Od 1. travnja obvezno je korištenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima na kojima je povećan protok ljudi.

Istražite ljepotu rijeke Krke i njenih slapova

Na 109 kmsvoje površine, Nacionalni park Krka pruža istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme. Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih očaravajućih krajolika.

Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 km biciklističkih ruta u NP Krka, koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturnopovijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori