Najljepši novi hoteli u Alpama kao stvoreni za savršen zimski odmor

Najljepši novi hoteli u Alpama kao
stvoreni za savršen zimski odmor

Skijaška sezona je u punom jeku pa su brojni ljubitelji snijega i adrenalina u posljednja dva tjedna preselili na europska skijališta. Među najpopularnijim destinacijama na koje Hrvati redovito odlaze su skijališta u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj. A upravo se na francuskim skijalištima ove zime otvorilo nekoliko novih hotela u kojima ćete uživati čak i ako niste skijaš. U nastavku donosimo naš izbor top 3 nova hotela gdje je zimski odmor iz snova zagarantiran.

Le Coucou, Méribel

Na poznatom skijalištu Méribel u prosincu je otvoren hotel Le Coucou. Izvana izgleda kao tradicionalni, planinski hotel, dok unutrašnjost donosi spoj modernih i klasičnih elemenata. Hotel se prostire na 10 katova i ima 55 luksuznih soba iz kojih se pruža veličanstven pogled na Alpe. Od arhitekture do dekora, arhitekt Pierre Yovanovitch je klasičnom alpskom stilu dodao suvremeni, topli ‘twist’. Vintage namještaj, suvremeni komadi i materijali poput kamena, drveta, stakla i kože cijelom ambijentu daju eleganciju. Uz lijepo uređene apartmane, gostima je na raspolaganju spa s vanjskim i unutarnjim bazenom koji su odvojeni staklom, fitness soba, sauna, jacuzzi, frizerski salon te dva restorana s barom.

Mademoiselle, Val d’Isère

U Val d’Isèreu je sredinom prosinca otvoren hotel Mademoiselle. Smješten među snježnim planinskim vrhovima, hotel ima 41 sobu, Guerlain spa površine 1200 kvadratnih metara i tri restorana koji poslužuju savojsku kuhinju. Predivno uređene sobe u kojima dominira drvo, s pogledom na planine, jednostavno zovu na ostanak. Osim 20 metara dugačkog bazena, u Guerlain spa centru postoje dva salona koja pružaju specifične tretmane, a tu je i fitness soba s trenerom. U hotelu postoji i prostor posebno dizajniran za djecu, zatim butik s opremom za skijanje i kino u kojem možete pogledati sve, od najnovijih blockbustera do omiljenih indie filmova.

Coeur de Megève, Megève

Megève je malo mjesto u regiji Mont Blanc i jedna je od ikona svjetskih skijališta, o čemu smo pisali ovdje. A u srcu ovog predivnog mjestašca i samo dvije minute udaljen od žičare koja će vas odvesti na skijalište, smjestio se hotel Coeur de Megève. U hotelu postoji 39 moderno uređenih soba i apartmana u kojima dominiraju svijetle i tople boje. Gotovo sve sobe imaju balkon ili terasu s pogledom na selo. U restoranu La Muse možete uživati u domaćoj kuhinji i lokalnim proizvodima, a navečer se možete opustiti uz kamin u hotelskom salonu. Na raspolaganju vam je i bar Le Meige, gdje možete kušati ukusne koktele. Nakon cjelodnevnog skijanja produžite u spa, mjesto u cijelosti ‘odjeveno’ u tamno drvo. Spa centar ima prostor za odmor s biljnim čajevima i organskom superhranom, veliki senzorni tuš i saunu. Možete uživati i u Tata Harper organskim tretmanima, kao i raznim masažama.

Foto: Le Coucou, Mademoiselle, Coeur de Megève

Učitati još
Zatvori