Novu čekamo u Šibeniku – počinje odbrojavanje do najboljeg dočeka
Novu čekamo u Šibeniku – počinje odbrojavanje do najboljeg dočeka

Novu čekamo u Šibeniku – počinje
odbrojavanje do najboljeg dočeka

Manje od mjesec dana ostalo je do kraja 2023. godine koju Šibenik ispraća trodnevnim 321 FESTOM! Ne čudi stoga da je slobodnih apartmana i hotelskih soba u Krešimirovom gradu iz dana u dan sve manje, a oni koji su lani u Šibeniku Novu dočekali uz slavnu Roisin Murphy dobro znaju o čemu govorimo! 

Uz najavljene nastupe Parova Stelara i Stereo MC’s za novogodišnji vikend na pozornici kod šibenske katedrale, na drugoj festivalskoj lokaciji, onoj u Perivoju Roberta Visianija, u petak, subotu i nedjelju Šibenčane i goste očekuju još koncerti BluVinila, Psihomodo Popa i drugih!

321 u parku

U petak 29. prosinca na pozornici u Parku nastupa šibenski bend BluVinil koji žari, pali i oduševljava nastupima diljem Hrvatske od pojavljivanja na sceni! Publiku će zagrijati DJ MichaelX, jedanaestogodišnji Mihael Pavić koji je svojim DJ setom lani oduševio sve na Adventuri i zaslužio opet biti pod svjetlima reflektora!

U subotu 30. prosinca sa svirkom se počinje već u podne – na binu u Parku penju se Dani Sun & The Moonshines! Svestrana glazbenica Dani Sun, okupila je vrhunski bend Moonshines, a zajedno su stvorili jedinstveni plesni zvuk. Subota navečer u Parku se provodi uz zvuke Disco Gimnazije, soundtracka prvih izlazaka generacija i generacija Šibenčana!

adventura8


Zadnjeg dana ove godine podnevnu svirku u Parku otvorit će domaće glazbene snage Teke Yeke kao uvertira za Psihomodo Pop koji pozornicu preuzima u večernjim satima! Nema sumnje da će jedinstveni Davor Gobac staru godinu ispratiti u svom jedinstvenom stilu – provod je zagarantiran!

adventura3

321 kod katedrale


Šibensko pjevačko društvo Kolo i Šibenska narodna glazba nezaobilazan su dio gradskog glazbenog identiteta, a zajednički će pred katedralom sv. Jakova nastupiti u petak 29. prosinca. Koncert naziva Jingle Bell Rock poklon je sugrađanima i gostima na izmaku godine, a povodom 120 godina od prvog zajedničkog nastupa!

U subotu 30. prosinca glavna zvijezda na pozornici pred katedralom na kojoj je lani nastupala Roisin Murphy, ove je godine vrhunski DJ Parov Stelar koji u Šibenik dolazi u pratnji sjajnih glazbenika. Stelar je poznat po uzbudljivom spoju elektroničke glazbe i tradicionalnog swinga s jazzom, a njegova kombinacija tradicije i modernog ritma publici isporučuje posebnu energiju. Nastupi na Glastonburyiju, Coachelli ili Lollapaloozi, kao i suradnja s glazbenim zvijezdama poput Lane Del Rey, Tonyja Bennetta & Lady Gage, iznova potvrđuju Stelarovu reputaciju globalne zvijezde! Pred Stelarov nastup publiku će zagrijati El Siciliano, njegov službeni DJ na turnejama, a noć će završiti uz DJ-a Antonia Zuzu.

adventura6

Šibenik u Novu godinu ulazi uz jedan od najdugovječnijih hip-hop dance electronic sastava – Stereo MC’s koji čine Rob Birch i Nick Hallam. 

“Provjereno znamo da publika ne ostaje imuna na plesne ritmove njihovih Connected, Step It Up, Deep Down and Dirty ili We Belong in This World Together! Za warm up i afterparty u novogodišnjoj noći ispred katedrale pobrinut će se DJ Felver koji više od 25 godina pokazuje da je itekako poželjan izvođač”. – poručuju iz Tvrđave kulture koja uz potporu Grada Šibenika i šibenske TZ organizira 321 FEST.

Sve novosti pratite na Facebooku, Instagramu i webu šibenske Adventure koja tijekom prosinca u Perivoj Roberta Visianija donosi preko 30 koncerata!

adventura5

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori