Najšarenija mjesta na svijetu koja želimo posjetiti

Možete pronaći boju gdje god putujete, ali postoje mjesta koja stvaraju više živih sjećanja od drugih. Ako se želite utopiti u živost svjetskog kaleidoskopa, potražite šarena mjesta koja će vaša putovanja učiniti još vedrijim.

Najslikovitija mjesta na Zemlji pokazuju nam kako svijet oduzima dah. Od ružičastih pješčanih plaža u Grčkoj do šarenih kuća Cinque Terre u Italiji, ova odredišta zasigurno će dodati uzbuđenje svakom odmoru.

U svijetu u kojem telefoni nude filtere, naljepnicu ili efekt za svaku fotografiju, slike mogu postati dramatičnije od onih u prirodi.
No, još uvijek postoje mjesta gdje nema potrebe za postizanjem dramatičnosti i kolorita uz pomoć Photoshop alata. Mjesta su to gdje prirodna paleta izmišlja boje koje izgledaju nestvarno, ili gdje su dizajneri pretvorili obična susjedstva u čudesne krajeve.

San Francisco

San Francisco je grad koji u svakom svom kutku skriva šarene nijanse. Od ribnjaka u South Bayu preko cvjetnih gredica na Parku Golden Gate do živopisnih murala okruga Mission, obilazak s jednog kraja na drugi je vrtlog vizualnog blaženstva. U San Franciscu ima mnogo toga za doživjeti u boji, a do kraja vašeg boravka zauvijek ćete zaljubiti u njegov šarm.

Muizenberg, Cape Town

Šarene kućice raspoređene su duž obale. Odvažne i šarmantne, privlače turiste i savršena su kulisa svake fotografije
Kućice su ostale od dana kada su žene dolazile do plaže u potpunosti i raskošno obučene i trebale su im mjesto za promjenu u nešto manje glomaznu opremu za plivanje.
Kutije za kupanje sada imaju veću vjerojatnost da drže daske za surfanje ili obiteljsku građevinsku opremu za izgradnju pješčanog kamena, ali podebljane boje zadržavaju vezu s ranijim vremenima.

Cinque Terre, Italija

Pet kolorističnih sela Cinque Terre prati njihovu povijest do ranih srednjovjekovnih vremena, grleći dramatične litice nad morem i ispresijecane uskim stazama koje pronalaze putove na naizgled neosvojivom području. Vrtovi uklesani na obroncima preko dva tisućljeća sada su dio krajolika kao dvorci i crkve koji se uzdižu u punom stilu.
Automobili su zabranjeni i planira se ograničiti broj turista, pomažući da meke boje plavog mora ponovno vrate mističnost.

Polja tulipana, Nizozemska

Ono što se, pogotovo u proljetnim mjesecima ne smije propustiti u Nizozemskoj su mora crvenih, narančastih, žutih, ljubičastih i ružičastih tulipana. Postoji nekoliko različitih regija u kojima se uzgajaju lukovice, ali preporučujemo da se uputite u Keukenhof, najveći svjetski park cvijeća, kako biste vidjeli više od sedam milijuna cvjetova u cvatu.

Provansa, Francuska

Plavetnilo mora, nepregledna ljubičasta polja lavande, sivi i bijeli dvorci i stolarija na romantičnim kućicama u svim bojama koje možete zamisliti, pretvaraju Provansu u jednu od najbajkovitijih regija na svijetu. Arhitektura u živim i intenzivnim bojama čini da se osjećate tako dobro dok koračate ulicama Provanse. Mirisi i boje koje se ovdje miješaju pretvaraju putovanje u poseban doživljaj. Parfumska sela, romantički puteljci, vinogradi i čisto, plavo nebo, učinit će da se osjećate kao da ste zaronili u najdivnije ulje na platnu.

Foto: Pixabay

0