Predviđamo najpopularnije destinacije u Europi ove zime
Predviđamo najpopularnije destinacije u Europi ove zime

Predviđamo najpopularnije
destinacije u Europi ove zime

Europa tijekom zime i zimskih praznika doživljava čarobnu transformaciju, a može se pohvaliti i zanimljivim tradicijama i brojnim festivalima. Ovo su destinacije koje će biti hit ove sezone. Od romantike starih gradova do vrhova švicarskih Alpi, evo našeg predviđanja.

Švicarske Alpe / Za avanturiste

Jedan od najprepoznatljivijih elemenata švicarskih Alpi je njihova svjetski poznata destinacija za skijanje i snowboarding. Mjesta poput Zermatta, Saint Moritza i Verbiera nude besprijekorne staze, snijeg i alpsku atmosferu kao iz bajke. Izvan zimskih sportova po kojima su poznati, nude atrakcije tijekom cijele godine. Ljeti, planine se pretvaraju u livade i razgranatom mrežom planinarskih staza. Čuvena Haute Route, izazovna planinarska ruta od Francuske do Švicarske, san je svakog avanturista. Bez obzira jeste li ljubitelj adrenalina u potrazi za odmorom ispunjenim avanturama, zaljubljenik u kulturu koji želi uroniti u tradiciju Alpa ili jednostavno netko tko traži mir i spokoj, posjetite srce najimpresivnijeg planinskog lanca Europe.

Škotska i Edinburg / Za ljubitelje kulture

Ukratko, Edinburg je grad s izraženim i privlačnim šarmom. Epicentar je festivala, pri čemu je Edinburški festival Fringe najveći svjetski festival umjetnosti. Grad pak tijekom čitave godine odiše energijom umjetnika iz čitavog svijeta, stvarajući eklektičan spoj tradicionalnog izgleda grada sa suvremenim umjetnicima. Osim toga, grad je domaćin svjetski poznatim glazbenicima, ima nevjerojatne galerije i biblioteke, poput Nacionalnog muzeja Škotske i Škotske nacionalne galerije koju morate posjetiti ako ste zaljubljenik u umjetnost i kulturu.

Island, Aurora Borealis / Za ljubitelje prirodnih fenomena

Aurora Borealis na Islandu je prava poslastica za ljubitelje prirodnih ljepota. Otok, s malom populacijom i ograničenom svjetlosnom zagađenosti, pruža odlične uvjete za promatranje ovog svjetlosnog spektakla. Možete vidjeti ples svjetlosti u raznim bojama, što stvara nevjerojatan doživljaj. Jeste li razmišljali o putovanju tamo? Aurora Borealis, može se promatrati i u zemljama poput Norveške, Švedske i Finske. Island je također poznat po svojim gejzirima, vrućim izvorima, ledenjacima, a tu su i impozantni vodopadi poput Gullfossa i Skogafossa te vulkani kao što je Eyjafjallajökull.

Učitati još
Zatvori