Najljepši zalasci sunca iz cijelog svijeta koji ostavljaju bez daha

Najljepši zalasci sunca iz cijelog
svijeta koji ostavljaju bez daha

Kažu da je drugo ime za romantiku zalazak sunca. Idealna kulisa za šetnje koje preplavljuju osjećaji sreće upravo je nebo puno boja. Pogled na prelijepi horizont u sumrak posebna je atrakcija za koju bi mnogi hedonisti platili pozamašnu svotu novca. I uistinu, dok ste na putovanju uvijek biste trebali odvojiti vrijeme kako biste pronašli savršeno mjesto za gledanje zalaska sunca. Ne morate putovati na kraj svijeta kako biste uživali u pogledu koji oduzima dah.

Bilo da je riječ o dalekim, egzotičnim destinacijama ili skrivenim kutevima lokalnih mjesta, zalasci sunca jedinstven su doživljaj. Mala Azija sa sladolenim nebom ili Indonezija u nijansama orijentalnih cvjetova, svako mjesto nosi posebnu čaroliju.

Europa je prepuna toliko fascinantnih lokacija na kojima je zalazak sunca neponovljiv osjećaj. Bilo da ste ljubitelj zalazaka sunca u moru ili vas više zadivljuje vatreno nebo nad urbanim lokacijama prošaranim krovovima impozantnih građevina, europska mjesta čuvaju sve te prelijepe slike.

Od Danske do Grčke potpuno moći ćete se nagraditi prizorima koji će vaše putovanje pretvoriti u bajku. Gledanje u daljinu i zagrljaj drage osobe toliko je oslobađajuć osjećaj da mu rijetko tko može odoljeti.

Važno je stoga istaknuti kako su hrvatski gradovi uvršteni u sam vrh ne samo europskih najljepših zalazaka sunca već i svjetskih. Sjećate se one poznate Hitchokove izjave kako je upravo u Zadru najljepši zalazak sunca na svijetu. Složit ćete se da je ovaj veliki redatelj stvarno bio u pravu. Toliko nijansi i raskoš svjetlosti koja se lomi kroz oblake i refleksira boje u moru najljepši je prizor koji se može zamisliti.

Ukoliko ste u potrazi za sljedećim destinacijama na kojima biste proveli svoje vrijeme, ovaj bi vam popis mogao pružiti inspiraciju. I ne zaboravite, koje god mjesto s ovoga popisa se nađe pri vrhu prioriteta, nikako ne propustite udobno se smjestiti i uživati u harmoniji i ljepoti koju pružaju zalasci sunca.

 

Santorini, Grčka

Zadar, Hrvatska

 

Objavu dijeli @zadar_sunset

Hvar, Hrvatska

 

Objavu dijeli @ljetoincroatia

Rovinj, Hrvatska

 

Objavu dijeli Dotz Soh (@dotzsoh)

Kopenhagen, Danska

 
 

Objavu dijeli Sima (@insta_cma)

 

Berlin, Njemačka

Madrid, Španjolska

Cipar

Praia Da Luz, Portugal

Pariz, Francuska

 

Objavu dijeli Jennifer Tuffen (@izkiz)

Rim, Italija

Kapadokija, Turska

 

Objavu dijeli Jennifer Tuffen (@izkiz)

Florida, SAD

Bali, Indonezija

 

Objavu dijeli WAHYU MAHENDRA (@iwwm)

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori