Najljepše crne pješčane plaže na kojima bismo rado proveli ljeto

Nema ništa fotogeničnije i romantičnije od crne pješčane plaže. Čvrsto vjerujemo da je crno sve samo ne dosadno. Zapravo, to je vjerojatno najljepša, najmističnija i najelegantnija boja. Crne pješčane plaže odišu dramom i glamurom. Zahvaljujući njihovoj jedinstvenoj ljepoti, postali su prava destinacija za sve vrste putnika.

Iako su crne pješčane plaže rijetke u usporedbi sa zlatnim ili bijelim pješčanim plažama, dobra vijest je da ih možete pronaći u nekoliko različitih regija s različitim klimatskim uvjetima. Od prekrasnih vidikovaca do idiličnih mjesta za sunčanje na obali mora.

U nastavku donosimo najljepše crne pješčane plaže koje su toliko očaravajuće da bismo na njima rado proveli ljeto.

Vulkanski otok u Grčkoj

Santorini, Grčka, poznata je po pijesku mnogih boja. Budući da je to vulkanski otok, plaže su jarke nijanse crvene, crne, zlatne i bijele. Osim prekrasnih primorskih mjesta koja dotiču otok, ukusna hrana, luksuzna odmarališta i šarmantna arhitektura sami su vrijedni putovanja. Preporučamo najam AV-a tako da se možete opustiti na crno-pješčanim plažama Perissa ili Kamari, a zatim se odvesti do plaže Akrotiri, crvenog pijeska.

Obalni gradić u Srednjoj Americi

Ovo skriveno utočište nalazi se u najmanjoj zemlji Srednje Amerike, El Salvador. U obalnom turističkom gradu El Tunco, naći ćete crne pješčane plaže s velikim valovima i puno surfanja. Ako volite sportove na vodi i opuštene gradske vibracije, ovo je odmor za vas. Uživat ćete u slikovitim zalascima sunca i sporijem tempu nakon dugog dana ispunjenog surfanjem i odmaranjem na fotogeničnoj obali.

Čarolija na Islandu

Ako volite plivati, ovdje ćete morati sjediti na obali. S druge strane, ako cijenite ocean i dobar pogled na rivu, ali više volite biti ušuškani umjesto u bikiniju, ovdje se smjestila vaša verzija raja. Ova islandska crna pješčana plaža u Vestrahornu savršena je destinacija za svakoga tko voli otkrivati neočekivane, prekrasne lokacije. Ovdje ćete naći neraspoložene nijanse plus dramatične litice i olujno nebo, dokazujući da tropske plaže nisu jedina mjesta gdje vrijedi pobjeći.

Raj na klifovima u Italiji

Izlet na Amalfi obalu je uvijek dobra ideja. Na dnu litica u Positanu krije se crna pješčana plaža. Ukrašena je šarenim suncobranima i ležaljkama kako bi bila još privlačnija. I baš kao i druge crne pješčane plaže, prilično je kamenita. Samo pazite da ponesete kremu za sunčanje dok ležite ovdje.

Tropsko uživanje na Hawajima

Ako se želite otisnuti na tropsku rutu, predlažemo da posjetite Punalu’u Beach na havajskom Big Islandu. Na taj ćete način imati najbolje od oba svijeta, budući da ćete uživati u tropima i svemu što vam oni mogu ponuditi. Pomislite na ugodnu klimu, bujno zelenilo, lijepe poglede i tople vode, a istovremeno uživajte u jedinstvenoj ljepoti crne pješčane plaže.

Foto: Pixabay

0