Najljepša putovanja na koja morate povesti najbolju prijateljicu

Najljepša putovanja na koja morate
povesti najbolju prijateljicu

Zasigurno su najljepši trenuci koje pamtite oni koje ste proveli sa svojim prijateljima. Među njima je uvijek ona prijateljica koja vas najbolje poznaje i uz koju uvijek možete biti ono što jeste. Vas dvije se najbolje razumijete, čak i pogledom i podržavate pa nema razloga da ne kreirate još divnih trenutaka kojih ćete se rado prisjećati.

Putovanja su pravi način da tako nagradite svoje prijateljstvo i upoznate nove gradove i kulture, a da se pritom sjajno zabavite. Kakav tek contet za društvene mreže možete proizzvesti tijekom putovanja, nije ni potrebno naglašavati.

Kako biste godinu u koju smo zakoračili pamtili po posebnim danima provedenim na putovanju, donosimo prijedloge za najposebnije destinacije koje jednostavno morate upoznati sa svojom najboljom prijateljicom.

Ako ste obje obožavateljice Instagrama

Island

Ova je zemlja tako neobična da oduzima dah, a najljepša scena Igre prijestolja snimljena je upravo na Islandu. Autobusne ture iz Reykjavika, glavnog grada Islanda i najvećeg grada na otoku, koje je samo po sebi divno, mogu vas odvesti po cijelom vulkanskom otoku tako da možete uslikati svoju savršenu fotografiju pored gejzira. Ovdje je gotovo svaka fotografija poput razglednice, a uz lijepo oko vaše najbolje prijateljica koja najbolje zna prenijeti vaš šarm na fotografije, svaka će fotografija biti divna. Snimka polarnog svjetla ili selfie u Plavoj laguni bez dvojbe će izazvati zavist pratitelkja na Instagramu.

Ako obje dijelite istu ljubav prema hrani

Barcelona

Nakon dana provedenog u istraživanju jedinstvene arhitekture Barcelone, poželjet ćete se opustiti uz malo hrane.  Srećom, na većini jelovnika nalaze se tapas ili mala jela, tako da možete malo grickati sve što grad nudi, uključujući puno svježe ribe, rajčica, sira, krumpira i kruha. No, okusi su fanstastični. Ili, možete podijeliti divovsku paellu, jelo na bazi riže punjeno svježim plodovima mora, i uljepšati si dan. Sve to se lijepo slaže s bocom vina i srećom koju dijelite s prijateljicom koja cijeni nevjerojatnu hranu koliko i vi.

Ako obje imate višak novaca

Tokio

Budući da je toliko udaljen, Tokio nikada nije bio destinacija koja podrazumijeva jeftino putovanje. Predanost i planiranje avanture kao što je ova je ozbiljan potez. Pomno isplanirajte putovanje i vidjet ćete povijesne hramove i svetišta pomiješana s modernošu i visokom tehnologijom, poput križanja Shibuya, jednog od najprometnijih raskrižja svijeta. Možete posjetiti veliku tržnicu u središtu Tokija, isprobavati japanske specijalitete u vrhunskim restoranima, možete uživati u neobičnim kafićima i posjetiti muzej Ghibli kako biste se sreli s animama. Također, možete kupiti želježničke karte i u nakon dva do tri sata putovanja japanskom željeznicom, posjetiti gradove kao što su Nagoya i Kyoto.

Ako obje obožavate duge šetnje

Rim

Iako se čini da svaki film o Rimu uključuje idiličnu vožnju na Vespi, to je takav grad koji je pogodan za hodanje. U laganoj šetnji možete s lakoćom obići  sve glavne drevne lokalitete, poput Koloseuma. Ulice su tako lijepe i romantične, a zalazak sunca tako čaroban. Što vam je još potrebno za sreću osim sladoleda u ruci, vaše najbolje prijateljice, i grada u koji možete prošetati provodeći u njemu najljepše trenutke.

Ako niti jedna od vas ne voli planirati

Lisabon

Jedan od najstarijih gradova na svijetu, Lisabon je apsolutni turistički favorit i to s dobrim razlogom: ima sve atraktivnosti drugih europskih gradova bez previše mjesta koje morate vidjeti, a da se pritom vozite naprijed i natrag podzemnom željeznicom cijeli dan. Čak i u nedostatku postavljenog itinerarija, naći ćete mnogo animljivosti: bilo da idete na obližnju plažu, ili prošetate uskim, kamenim ulicama punim povijesnih znamenitosti, obje ćete se osjećati mirno, ali nikako dosadno. A ako ste previše opušteni da biste planirali večeru, možete se popeti na poznatu ulicu hrane koja dovodi sve najbolje gradske kuhare na jedno mjesto. Toliko je jednostavno ovdje uživati.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori