Zašto ovog ljeta ne biste posjetili Čakovec? Imamo ideju  što obići

Zašto ovog ljeta ne biste posjetili
Čakovec? Imamo ideju što obići

TZ Međimurske županije

Jeste li ikada posjetili Čakovec? Ako niste, sada je pravo vrijeme, a mi imamo i odličan prijedlog za jedinstven čakovečki muzej koji svakako morate vidjeti i doživjeti!

Upoznajte Riznicu Međimurja

Obnovljena utvrda čakovečkog Starog grada otvorila je svoja vrata nakon detaljne i promišljene obnove vrijedne 40,8 milijuna kuna, najvećeg ikad ulaganja u Stari grad Čakovec i kulturnu baštinu Međimurja. Tako je obnovljena Riznica Međimurja, multimedijalni portal u povijest, običaje, baštinu ovog živopisnog kraja i pravi biser u kulturno-turističkoj ponudi Međimurske županije, Sjeverozapadne Hrvatske te centralne Europe kojoj Međimurje gravitira.

TZ Međimurske županije

Multimedijalni je to muzej posvećen kulturi koju nose ljudi, njihove ruke, vještine, znanje i umijeća, te usmenoj predajnoj baštini. Sam postav muzeja podijeljen je u dvije etaže, na prvom katu su “Minijature”, postav o bogatoj međimurskoj nematerijalnoj baštini: međimurska popevka, duga tradicija zlatarstva i medičarstva, fašnička maska Pikač ili legenda o Pozoju, zmaju koji spava ispod Starog grada.

TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije

U prizemlju će vas dočekati “Stoljeće utvrde”, postav o razvoju fortifikacije, zatvorenicima koji su kroz povijest boravili u tamnicama utvrde i turbulentnoj povijesnoj baladi plemićke obitelji Zrinski. Sve to prikazano je pomoću atraktivnih grafičkih mapa, hiperrealističnih skulptura i interaktivne multimedijalne opreme.

TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije

Više od muzeja

Ovaj muzej nije samo za gledanje, već njegovi posjetitelji mogu i sudjelovati u povijesnim pričama kroz programe “žive povijesti” koju oživljava glumačka družina.

Nakon glave pune informacija, potreban je mali predah. Odaberite jedan od kafića ili restorana u širem kompleksu Starog grada. Mi vam preporučamo predivnu terasu kafića na katu Riznice s pogledom na park. Uz cvrkut ptica i osvježavajući napitak, baterije se brzo pune, a dojmovi lijepo sjedaju na mjesto.

I za kraj, zadnja stanica – muzejska suvenirnica, za sve one opipljive uspomene koje se nose kući!

TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije
TZ Međimurske županije

Kompleks koji će vas osvojiti

Stari grad Čakovec atraktivan je kompleks u kojem se održavaju i vjenčanja ili poslovne konferencije. U vjenčaonici Starog grada mnogi su parovi izrekli svoje sudbonosno da. Imali li romantičnijeg okruženja za početak zajedničkog životnog puta?

Riznica Međimurja svakako je kompleks koji nudi mnogo više od same povijesti. To je muzej koji magično uvlači u svoje priče i tjera na sudjelovanje, a uz to omogućuje i edukaciju, zabavu, igru, druženje ili pak jednostavno, neopterećujuće opuštanje u prekrasnom ambijentu.

TZ Međimurske županije

Riznica Međimurja, tamo gdje prošlost poprima novu dimenziju! Dodatne informacije potražite na www.riznica.hr

Foto: TZ Međimurske županije

Učitati još
Zatvori