Ministar turizma Gari Cappeli otvorio Place2go sajam turizma

Ministar turizma Gari Cappeli otvorio
Place2go sajam turizma

Međunarodni sajam turizma Place2go otvoren je 15. ožujka, a na otvorenju sajma bili su Damjana Domanovac, direktorica Place2go sajma, direktor Agencije za promociju i podršku turizma Sjeverne Makedonije Ljubča Janevski, generalni direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku Ugur Cantimur, Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice grada Zagreba i ministar turizma Gari Cappelli.

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je: „Turizam se u Hrvatskoj razvija u kontinuitetu već više od 150 godina, te osim što predstavlja važnu gospodarsku aktivnost, predstavlja i bitan element hrvatskog nacionalnog identiteta na koji smo izuzetno ponosni. U Hrvatskoj turizam izravno i neizravno generira 16,9 posto bruto dodane vrijednosti te iz godine u godinu ostvaruje značajan turistički promet. U dosadašnjem dijelu turističke godine bilježimo pozitivne trendove, za 12 posto povećan je broj dolazaka i za osam posto broj noćenja turista u Hrvatskoj što govori u prilog da uspješno razvijamo turizam kroz cijelu godinu. Značaj turizma prepoznaje i Vlada Republike Hrvatske koja kroz potpore Ministarstva turizma aktivnim mjerama poticaja za javni i privatni turistički sektor stvara predispozicije za još snažniji razvoj ove gospodarske djelatnosti. Osim što svake godine hrvatski turizam bilježi rast dolazaka stranih turista, svjesni smo važnosti i domaćih gostiju. Upravo zato je ovakav sajam, gdje se može vidjeti raznovrsna ponuda hrvatskog turizma važan korak za dodatno jačanje prepoznatljivosti, dok nam brojni izlagači iz ostalih dijelova svijeta omogućuju da vidimo različitost ponuda i da proširimo svoje horizonte.“

Osim svečanog otvorenja posjetitelji su mogli poslušati i razne zanimljive govornike kao što su Ranko Ćetković direktor marketinga Hrvatskog olimpijskog odbora, Veronika Kolman voditeljica prodaje Vuglec Brega, direktori turističkih zajednica grada Dubrovnika i Hvara, ravnatelji NP Plitvička jezera i Kopački rit te mnogi influenceri.

Učitati još
Zatvori