24 sata u Milanu: Ovo su must-visit lokacije ove dinamične metropole
24 sata u Milanu: Ovo su must-visit lokacije ove dinamične metropole

24 sata u Milanu: Ovo su must-visit
lokacije ove dinamične metropole

Nalazimo se u Milanu, u talijanskom gradu koji predstavlja imperativ Fashion Weeka, izvanredne hrane i estetičnih mjesta. Prema tome, ako planirate uskoro otputovati u Milano, znamo koja su to must-visit mjesta koja će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Vodimo vas na odličnu klopu, mnoštvo umjetničkih izložbi i odlične koktele (samo ne zaboravite upečatljiv outfit).

Stop 1. (Brunch time)

Prije samog govora o talijanskim gastro draguljima, u obzir definitivno treba uzeti i dvokratno radno vrijeme. Ovaj princip individualan je za svaki lokal, međutim ustanovili smo da se “generalnim” radnim vremenom može okarakterizirati period 09:00-14:30 pa 19:00-00:00.

Jutarnji sati i stylish Milano ovog puta namamio nas je na provjereno brunch mjesto. Ovog puta, istraživanje talijanskog modnog bisera započeli smo u odajama LuBar restorana. Pored i više nego instagramičnog ambijenta, ova skrivena oaza nudi raznovrstan meni bogat mnoštvom must try opcija. Od all time classic brunch essential kroasana, avokado tosta i jaja na oko do izvanrednih deserta i sicilijanskih Canalone poslastica.

Stop 2. (Exibition o’clock)

Nakon prve jutarnje kave i izvanrednog doručka unutar raskošnih odaja preporučene brunch lokacije, vrijeme je da obiđemo izložbe koje ovaj magičan grad nudi. S obzirom na to da smo već spominjali izvanrednu From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana izložbu, na našem radaru pronašla se još jedna dizajnerska izložba, ali ovog puta ona koja se tiče industrije interijera.

Milan Design Week imate prilike posjetiti do 21. travnja. Modna prijestolnica tijekom spomenute manifestacije, na trenutak se pretvara u epicentar dizajna interijera. Mjesto na kojem možete pronaći svoj novi #enterior inspo ili se pak diviti umjetničkim komadima namještaja koji krase ovu izložbu. Neke od naših omiljenih modnih kuća, uključujući brendove Botega Venetta, Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi i mnoge druge, prezentirat će svoje dizajnerske komade namještaja na spomenutoj manifestaciji. S tim u vezi, i da jeste i da niste u procesu renoviranja svog doma, zasigurno tvrdimo da je Milan Design Week umjetnički must visit ove destinacije.

Stop 3. (Pasta time + fashion spots)

Već je došlo vrijeme za main course i ručak, te kako se nalazimo u Italiji, jednostavno bi uvredljivo bilo izostaviti pastu. Pored mnoštva skrivenih dragulja ove metropole koji nude pravi gastronomski užitak, izdvojili smo neke koji su se našli na samom vrhu naše gastro liste.

#1 Osteria da Fortunata – Gastro kolijevka koja spaja čak tri talijanske destinacije, Milano, Rim i Bolognu, pronašla se na samom vrhu naše must-visit liste. U ovom lokalu, oduvijek se tražilo mjesto više te ga također možete prepoznati po ogromnoj gužvi ispred vrata ovog restorana. Za njega se često govori da služi jednu od najboljih pasti u Milanu, s obzirom da se unutar odaja ovog skrivenog blago svakodnevno pravi svježa homemade pasta. Istinske ukuse Italije, okusit ćete baš ovdje, te nećete pogriješiti ni s jednim specijalitetom s menija.

#2 Beefbar – Ako pak želite probati nešto mesnatije obroke s talijanskim potpisom, preporučujemo Beefbar. Poznati restoran, svoju reputaciju izgradio je na raznolikim varijacijama specijaliteta s biftekom. Luksuzan ambijent, upotpunit će vaš užitak u milanskim specijalitetima.

#3 Dolce & Gabanna Martini – talijansku Dolce vita sagu u svom epicentru još jednom je poentirala Dolce & Gabanna brend. Ovog puta u formi restorana, talijanska modna kuća uplovila je u svijet kulinarstava. Zanimljiva činjenica je da sve posuđe iz restorana poznate modne kuće možete kupiti u sklopu Dolce & Gabbana Casa kolekcije. Odlični kokteli, deserti i raznovrsna selekcija glavnih jela, uz fantastične burgere, predstavit će vaš apsolutni must-visit spot uz potpis poznatog brenda.

Stop 4. (Admiring the art)

Uz mnoštvo muzeja i izvanrednih galerija koje ova metropola nudi, još jednom smo se osvrnuli na modna blaga ovog grada. The devil works hard, but Prada works harder, te se konceptualna umjetnost ovog puta našla s potpisom talijanske modne kuće. Od 1993. godine Fondazione Prada predstavlja kulturnu instituciju konceptualne umjetnosti ujedinjujući umjetnost kao takvu uz modni dizajn. Svoj milanski #artđir definitivno možete započeti na ovoj destinaciji.

Stop 5. (Dinner + cocktails)

U popodnevnom vremenu, kokteli su apsolutni must. A kada pronađete mjesto s raznovrsnom kartom ovih slatkastih pića uz izvanredan meni, slobodno možemo reći da ste uboli gastro jackpot. Restoran Rumore unutar Portrait Milano koncepta osvojio nas je kako svojim ambijentom tako i bogatim menijem. Spomenuta lokacija predstavlja jedan od apsolutnih favorita nekih od naših omiljenih talijanskih influencera, te ga definitivno možemo nazvati ‘it’ mjestom. Ova glamurozna lokacija nudi i private dinning opciju te možete zakupiti određeni dio lokala i za privatne proslave.

Učitati još
Zatvori