Ako postoji raj, onda se nalazi točno na ovom mjestu u Italiji

Ako postoji raj, onda se nalazi točno
na ovom mjestu u Italiji

Potraga za mjestom na kojem želimo provesti odmor je završila; pronašle smo pravi raj na zemlji. Naravno, nalazi se u Italiji i ima sve o čemu se može sanjati. U ovoj oazi za odmor naglasak je stavljen na mirnu atmosferu u prirodi, dobru hranu, dizajn i ljepotu.

Masseria Moroseta

Na samom jugu Italije, u peti najljepše čizme na svijetu, smjestila se Masseria Moroseta, bijela kamena kuća za odmor okružena spektakularnim stablima maslina. Ponosno stoji na grebenu, s pogledom na more i obližnji gradić Ostuni, a okružena je mirnim seoskim cestama i netaknutom prirodom. Izgrađena je od lokalnih materijala, tradicionalnim tehnikama, a uronjena je u pet hektara stoljetnih maslinika čija se važnost provlači kroz razne aspekte Masserie.

Masseria Moroseta tipičnih je karakteristika farmi Apulije: sasvim je bijela, ima velika zaštićena dvorišta, građena je od kamena i cementa. Ovdje je naglasak stavljen na ljubav prema okolišu. Uzgoj voća, povrća i maslina je organski.

Smještaj

Masseria ima 6 duplih soba i suita za goste. Sobe su veličine 24 m2, opremljene bračnim krevetom, kupaonicom s tušem, klimom i grijanjem. Veliki privatni vanjski prostori, neki od njih s privatnim vrtom, a drugi s privatnim terasama gledaju na polja iza njih. Suite su veličine 45 m2, također ima veliki bračni krevet, kupaonicu s tušem, klimu i grijanje, ali i privatan dnevni boravak te privatan vrt ili terasu.

Kuhinja i tečajevi kuhanja

U Masserii Moroseti kuhinja ima središnju ulogu. Svjesni moći hrane da ujedini ljude na najljepši mogući način, ovdje stavljaju naglasak na domaće, lokalno i autentično. Imaju svoje masline, povrtnjake, voćnjake i mali kokošinjac koji svakodnevno nude svoje proizvode. Kuhinja se temelji na poznavanju mediteranske tradicije, ali je obogaćena mirisima, okusima i tehnika s raznih krajeva svijeta.

Zanimljivo je da ovdje nema jelovnika, pa su gosti prepušteni chefici Giorgii Eugenii Goggi da ih vodi na najzanimljivijem gastronomskom putovanju.

Ekskluzivno za goste Masserie održavaju se i tečajevi kuhanja po mjeri; individualni ili u grupama do 6 osoba. Tečaj kuhanja je iskustvo koje uključuje pripremu i degustaciju kompletnog menija u stilu “Moroseta”, od predjela do deserta. Tečajevi kuhanja zanimljivi su posebno zbog korištenja isključivo organskih i domaćih namirnica, pretežito iz vlastitog vrta s povrćem i aromatičnim biljem, voćnjaka i maslinika. Ovdje možete pronaći neke od najkreativnijih recepata iz kuhinje Masserie Morotese.

Vrt, maslinici, ulje

Masseria Moroseta je prije svega farma uronjena u prirodu. Velika je pažnja pridana stablima maslina od kojih dobivaju organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje koriste u raznim aspektima, od kulinarskog pa sve do domaće kozmetike koju sami proizvode. Budući da je element povrća ovdje u središtu kulinarskog eksperimentiranja, dio zemlje je posvećen biodinamičkom uzgoju povrća i aromatičnog bilja.

Moroseta Vile

Moroseta ima i šest predivnih vila smještenih u blizini Masserie. Vile su uređene u drugačijim stilovima, a jedna je ljepša od druge. Imaju bazene, nalaze se usred netaknute prirode, okružene maslinicima i voćnjacima, uređivali su ih vrhunski dizajneri. Vile možete razgledati ovdje.

Shop

U malom ćete shopu pronaći najljepše suvenire i uspomene s ovog putovanja. Tu su proizvodi poput komadi ručno rađene apuljske keramike, ponešto od domaće sezonske hrane, kuharica Masseriine chefice, organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje te linija najfinije bio kozmetike s nježnim proizvodima za kožu i kosu. Proizvode je moguće kupiti i online u webshopu.

Foto: Masseria Moroseta

Učitati još
Zatvori