Na jedinstvenom posjedu na Šolti održalo se najljepše događanje ovog ljeta

Na jedinstvenom posjedu na Šolti održalo se
najljepše događanje ovog ljeta

U bajkovitom baštinskom hotelu, restoranu i marini u mjestu Maslinica na otoku Šolti prošli vikend održan je tradicionalni MARTINIS MARCHI SUMMER PARTY, kojeg već 10 godina, prvog vikenda u kolovozu organizira Martinis Marchi. Pod nazivom “Under the moonlight”, Martinis Marchi donio je na Šoltu spektakl, na kakvom može pozavidjeti bilo koja svjetska destinacija i opravdao naziv luksuzne oaze Jadrana.

Direktor Martinis Marchi posjeda Ivan Kuret sa suprugom

Okupljeni gosti, vlasnici skupocjenih Sunseeker jahti, gosti boutique hotela koji u diskreciji ugošćuje brojna imena poslovnog, sportskog svijeta i show businessa, gosti ovog posebnog eventa, ali i stanovnici i gosti cijelog otoka Šolte, uz izuzetan interes, potpuno su ispunili Martinis Marchi marinu. Okupljeni su uz pistu dužine čak 150 metara, pod magičnim zvjezdanim nebom, uživali u jedinstvenom zabavnom i modnom događaju, uz izvrsne koktele s Beefeater ginom i Absolut Elyx vodkom.

Nakon dana ispunjenog adrenalinskim aktivnostima uz atraktivne “igračke” partnera Myyachtoys, poput Lampuge i I IAQUA i istraživanja ljepota Šolte, otvorena je umjetnička izložba otočkih motiva akademske slikarice Nine Šestanović. U sumrak uslijedilo je službeno otvorenje i zahvala direktora Ivana Kureta partnerima i vjernim gostima, koji se svake godine vraćaju na ovo posebno mjesto. Nizali su se akrobatski performansi i glazbene točke modernog orkestra, koje su zabavljale goste prije prave modne bajke, ekskluzivne revije dizajnerice Matije Vuice.

Predstavljenih četrdeset haljina/modela, svaka ručno radenih unikata, od najfinije svile i detalja od čipke, kristala, svjetlucavih stakalaca i reflektirajućih zrcala, predstavljalo je četrdeset godina umjetničkog djelovanja Matije Vuice, koja vješto spaja svijet bajke, mode te čarobnih priča inspiriranih autentičnim hrvatskim kulturnim i etno naslijeđem te slavenskom mitologijom.

Instalacije na glavama modela, koje su prkosile gravitaciji, izrađene su od lokalnog otočkog raslinja te je svaka izvedena u kombinaciji s haljinom. Od vinove loze i korijena posušenih stabala, oblikovani u konstrukcije, gusarske lađe i drvene brodove, svilenih jedara odvažno su plovili ovom neobičnom morskom pistom u pratnji modernih ekskluzivnih jahti, u publici. Kao detalj je poslužila i neizostavna agava, sinonim za čuvanje kapi vode, koja na otoku život znači i to u dijelu kolekcije koja se bavi tematikom drevne Atlantide, istaknuo je Viktor Drago. Autorsku glazbu, skladanu za potrebe revije, potpisuje Jurica Popović. Upečatljiva scenografija pročelja jedinstvenog baštinskog dvorca, koji vješto spaja prošlost i sadašnjost, bogatu baštinu i diskretan luksuz kakav se rijetko može naći, uokvirila je ovu, zasigurno, jednu od najljepših morskih pozornica na svijetu.

Zabava pod zvijezdama se nastavila u raskošnim vrtovima dvorca na predivno uređenom travnjaku, gdje su gosti služeni Mumm šampanjcem i bogatim delicijama, koje je cijelog dana pripremalo osoblje Martinis Marchi restorana. Jela su sljubljena uz vrhunska vina Skaramuća vinarije. Nakon bogate večere, užitak je upotpunio naš poznati pjevač Marko Tolja koji je divnim glasom i vještom interpretacijom bezvremenskih hitova zaokružio ovu bajkovitu večer, kakva i dolikuje našem najljepšem dvorcu na Jadranu kojeg biraju i svjetske zvijezde, te u sigurnosti i diskreciji uživaju u ljepotama naše obale i gastronomske ponude.

Foto: Martinis Marchi

Učitati još
Zatvori