Ljetovanje na potpunoj osami: Otkrijte kuću na otoku Krku u kojoj je sve podređeno opuštanju

Ljetovanje na potpunoj osami: Otkrijte kuću na otoku Krku u kojoj je sve podređeno opuštanju

Kada bismo morali izdvojiti jedno mjesto na otoku Krku koje plijeni najviše pozornosti svojim prirodnim ljepotama, to bi definitivno bila Stara Baška. Uz nju nas već godinama, na osobnoj razini, vežu mnoge neprocjenjive ljetne uspomene, no u ovom dojmu definitivno nismo usamljeni, jer tko god je posjetio Staru Bašku, barem na jedan dan, u nju se u potpunosti zaljubio. Mir, tišina, osama i privatnost, potpuni su antipod većini hrvatskih plaža ljeti i pružaju onaj toliko željeni bijeg od realnosti, a onda su tu i kristalno čisto more, netaknuta priroda i općenite ljepote krajolika koje se pružaju pred našim očima.

Ukratko, Stara Baška pravi je skriveni dragulj domaćeg turizma, a ako i u toj potpunoj suprotnosti masovnom turizmu tražite još malo privatnosti, ekskluzivnosti i slow livinga, vrijeme je da upoznate Shepherd’s Residence, svojevrsne kuće blizanke koje su izgrađene na osami i području Stare Baške na kojem smještajnih objekata gotovo da i nema.

Jednom kada krenete na takozvanu ‘bijelu cestu’, jednu od najdražih nam pješačkih ruta izvan naseljenog dijela Stare Baške, pred vama će se stvoriti nestvarno lijepi horizonti, otvoreni pogled na more, druge otoke, kao i na Velebit. U ovom ‘kršu i kamenu’ zemlju su naslijedila dva brata, koja su prošla godine izgradila jednu od rijetkih kuća na ovom području, što joj je omogućilo izolaciju i privatnost.

Projekt je izradio arhitekt Hrvoje Krauthacker, a za arhitektonski projekt interijera bila je zadužena tvrtka Kumpanija za projektiranje i dizajn. Ove zrcalne kuće zapravo predstavljaju dva apartmana, od kojih je svaki površine 150 kvadrata. U svakom od njih imate sve što vam je potrebno za idiličan odmor, s obitelji ili s društvom. Jedan apartman pokriva četiri spavaće sobe s vlastitim kupaonicama te dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu kao dijeljene prostorije. Impresivan je i vanjski prostor, pa tako svaki apartman ima svoj bazen, vanjsku kuhinju, roštilj, lounge prostor i vrt.

Ako planirate odmor s obitelji i/ili prijateljima, te i ove godine želite lokaciju koja će vas nakratko odmaknuti od stvarnosti, Shepherd’s Residence bit će uistinu sjajan izbor i odlična polazišna točka za istraživanje Stare Baške i otoka.

Foto: Shepherd’s Residence

Učitati još
Zatvori