INSTA(NT) TRAVEL: U susjedstvu smo pronašli predobre kuće na jezeru
INSTA(NT) TRAVEL: U susjedstvu smo pronašli predobre kuće na jezeru

INSTA(NT) TRAVEL: U susjedstvu smo
pronašli predobre kuće na jezeru

Stigli su nam hladniji jesenski dani, no još uvijek sunčane vikende valja iskoristiti na najbolji mogući način. Postoji li bolji odmor od onoga u prirodi? Jesenske boje, šuštanje lišća i magla koja se diže iznad jezera…

Zamišljamo se u kućici okruženoj jezerom i mirisom šume, a sve što čujemo jest tišina i bućkanje vode. Prvo kad ujutro otvorite oči pogled vam pada na predivan prizor jezera u čijoj se površini odbijaju zrake sunca. Čarobna atmosfera u kojoj bi svatko poželio odmoriti. Zahvaljujući kućicama u blizini Hrvatske, ovakav vikend polako već možete i isplanirati.

INSTA(NT) TRAVEL, kuće na jezeru u susjedstvu

Jezero Perućac – nesvakidašnja ljepota smaragdno zelene boje

Naime na jezeru Perućac pronašli smo nekoliko kuća koje spajaju prirodu, rustikalne elemente i moderne detalje. Okruženo Nacionalnim parkom Tara, na rijeci Drini, smjestilo se umjetno jezero Perućac – treće po veličini jezero u Srbiji. Jezero je dobilo ime po istoimenom turističkom naselju u općini Bajina Bašta, a nastalo je pregrađivanjem rijeke Drine. Iako je riječ o umjetnom jezeru, njegova nesvakidašnja ljepota smaragdno zelene boje koju poprima zbog rijeke Drine i oslikavanja okolnih planina i zelenila.

Kuće na jezeru

Mjesto je to koje predstavlja pravo utočište, zbog čega je savršen odabir za vikend izlet. Osim toga, jezero je u toplijim danima pogodno za kupanje, ali i ribolov. U nastavku smo izdvojili nekoliko kuća u kojima možete odmoriti nakon istraživanja krajolika, ribolova, šetnje ili bicikliranja.

Lake House Perućac

Interijer ove kuće odiše rustikalnim stilom. Čim uđete, osjetit ćete toplinu koju pruža unutrašnjost, a u kombinaciji sa svježinom jezera savršena je kombinacija za opustiti sva osjetila.

Tražite li kombinaciju aktivnog odmora i opuštanja, uputite se na planinarenje do vidikovca “Banjska stena”. Ovdje će vas dočekati predivan pogled i svjež zrak. Posjetite li ovo mjesto u toplijim danima, možete iskusiti užitak plivanja na samo par koraka od kreveta. Za one željne adrenalinskih iskustava – tu su vožnja kajakom ili SUP daskanje. Otkrijete skrivene obale Perućca, istražite jezerske plaže, pećine i skrivena prirodna blaga. Više informacija možete pronaći na web-stranici.

Lake House Lux na jezeru Perućac

Ova cozy kućica prava je Instagramska lokacija. A osim što možete uživati na terasi s pogledom dan možete provesti u raznim aktivnostima kao što su vožnja kajaka, kanua ili čamca, okušati se u SUP daskanju ili otići na izlet na  Taru.

Rustikalno-industrijski stil ove kuće na jezeru ideala je za stvaranje posebne romantične atmosfere. Stoga nakon aktivnog dana možete odmoriti u miru u zagrljaju najdraže osobe ili romantičnoj večeri za dvoje na jezeru.

Plutajuće utočište na jezeru Perućac

Za razliku od dvije prethodne, ova je kuća na jezeru izgrađena u modernom, ali održivom stilu. Opremljena svim sadržajima i potrebnim uređajima za boravak. Posebno nam je za oko prostrana terasa na krovu s opremom za roštilj, idealna za ljetna večernja druženja. Smještaj možete rezervirati putem Airbnba.

Airbnb

Kraljica Tara Perućac

Ovu kuću na jezeru možete rezervirati putem Airbnba. Prostrana, s velikim staklima kako biste imali pogled na jezero iz kreveta i terasom – ova je kuća spoj modernog i rustikalnog. Sigurni smo da ćete uživati u romantičnom odmoru ili čak u društvu. Kuća može primiti šest gostiju, stoga je idealna i za manja druženja.

INSTA(NT) TRAVEL, kuće na jezeru u susjedstvu
Airbnb
Učitati još
Zatvori