Na Airbnbu sada možete unajmiti pravu kraljevsku palaču

Na Airbnbu sada možete unajmiti
pravu kraljevsku palaču

Maharadža Sawai Padmanabh Singh postao je prvi kraljevski domaćin na Airbnbu, a gostima nudi smještaj u 300 godina staroj palači u indijskom gradu Jaipuru.

Gradska palača, poznata i kao palača Chandra Mahal, izgrađena je 1727. i dom je indijskoj kraljevskoj obitelji. Nalazi se u samom centru Jaipura i jedno je od glavnih obilježja toga grada. Dijelom je otvorena za javnost, a sada 21-godišnji mahradža nudi jedinstveno iskustvo – boravak i spavanje u apartmanu Gudliya Suite koji se nalazi u privatnom dijelu palače, koji je dosad bio dostupan samo kraljevskoj obitelji i njihovim posebnim gostima. Neki od tih gostiju uključuju princezu Dianu i Oprah Winfrey.

Kraljevski tretman

U apartmanu se nalazi spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja, kupaonica i unutarnji bazen. Kraljevski tretman dobit ćete čim sletite u Jaipur. Po vas će doći vozač, a pri dolasku u palaču dočekat će vas batler koji će vam biti na raspolaganju za vrijeme boravka.

Boravak u palači pružit će vam inspirativno putovanje u bogatu povijest, kulturno naslijeđe i tradicije kraljevske obitelji. Batler će se pobrinuti za sve vaše potrebe pa će vam tako dati preporuke za razgledavanje, organizirat će vam izlete, rezervacije u restoranima… Osim toga dobit ćete i privatnu turu po palači, a član kraljevskog osoblja objasnit će vam sve oko arhitekture, umjetnosti i uređenja u palači.  U cijenu su uključena i dva obroka u restoranu koji se nalazi u palači, a doručak vam može biti poslužen i na privatnoj terasi s pogledom na predivne vrtove i paunove koji okružuju palaču. Na jelovniku su tradicionalna indijska jela, vrhunsko vino i šampanjac, a imate li ikakvih pitanja, tu je chef koji će vam sve objasniti.

Apartman je dostupan od 23. studenog, po posebnoj cijeni od 1000 dolara po noćenju, što vrijedi do kraja 2019. godine. Od 1. siječnja za jednu noć ćete morati izdvojiti 8000 dolara. A osim što ćete dobiti jedinstveno iskustvo, učinit ćete dobro djelo. Naime, maharadža Sawai Padmanabh Singh snažno podupire inicijative za osnaživanje žena i stoga će prihod od rezervacija biti doniran Zakladi Princeze Diya Kumari, neprofitnoj organizaciji posvećenoj podršci seoskim ženama i obrtnicama u Rajasthanu.

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori