Amsterdamski kanali su se opet zaledili i postali šarmantna klizališta

Amsterdamski kanali su se opet zaledili i
postali šarmantna klizališta

Klizanje u centru Amsterdama

Hladni val koji je ovih tjedana zahvatio Europu istovremeno budi želju da se proljeće što prije pojavi, ali i daje priliku da uživamo u toliko željenim zimskim radostima i boravku izvan domova u koje smo zatvoreni većinu zime.

Hrvati su pojurili na skijanje i sanjkanje na sva nam dostupna regionalna mjesta, od Sljemena, Platka i Gorskog kotara pa sve do Jahorine. A Nizozemci, točnije stanovnici Amsterdama, još su jednom privukli pažnju svijeta svojim šarmantnim klizalištima – smrznutim kanalima grada. Najveća gužva stvorila se na površini povijesnog Prinsengracht kanala uz brojne avanturiste koji su poželjeli isprobati kako je to klizati se po centru grada.

Prilika koja se ne propušta

Posljednji put se ovakva prilika pružila 2018. godine i izazvala oduševljenje među klizačima koji su mogli isprobati novi poligon za ovu omiljenu zimsku aktivnost, pogotovo u vrijeme kada je većina sadržaja u europskim gradovima nedostupna zbog pandemije koronavirusa.

Neki su se ovog vikenda zaleđenim kanalima samo prošetali, a drugi su čak zaigrali hokej – sve prije nego što je velika količina klizača ipak uzrokovala pukotine u ledu te su se zbog sigurnosti svi morali povući. Srećom, i druge lokacije, poput zaleđenih jezera u okolici ostale su opcija za ljubitelje ovog zimskog sporta.

Učitati još
Zatvori