Ljubitelji cvijeća sada mogu virtualno uživati u prizorima procvalih nizozemskih tulipana

Ljubitelji cvijeća sada mogu virtualno uživati u prizorima procvalih nizozemskih tulipana

Nizozemska je poznata po mnogočemu, a jedna od tih stvari su definitivno tulipani. Milijuni turista baš zbog toga putuju u Nizozemsku u proljeće jer je to idealno vrijeme za vidjeti i uživati u prekrasnim poljima procvalog cvijeća. Nezaobilazna lokacija svakako je Keukenhof, najveći i najpoznatiji vrt cvijeća na svijetu.

Keukenhof, najveći vrt cvijeća na svijetu

Keukehof se nalazi nedaleko grada Lissea, oko pola sata od Amsterdama, zbog čega se odlazak u nizozemsku prijestolnicu u proljeće obavezno mora spojiti s posjetom ovim čarobnim vrtovima. Svake se godine ovdje posadi više od 7 milijuna cvjetnih lukovica i 800 različitih vrsta tulipana. Vrtovi su svake godine za posjetitelje otvoreni 8 tjedana, od sredine ožujka do sredine svibnja, a u tom razdoblju posjeti ih oko 1.5 milijuna ljudi.

Keukehof se proteže na čak 32 hektara, a u vrtovima i paviljonima, osim tulipana, možete vidjeti nevjerojatnu kolekciju zumbula, narcisa, orhideja, ruža, karanfila, irisa, ljiljana i ostalog predivnog cvijeća. Taj spektakl boja i mirisa nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Keukenhof svake godine ima posebnu cvjetnu temu, što znači da nikad ne izgleda isto i da je svaki posjet ovom cvjenom raju jedinstven.

Pandemija koronavirusa ovog nas je proljeća spriječila da putujemo pa je tako i Keukenhof zatvorio svoja vrata za posjetitelje. Međutim, kako bi ipak svima omogućili da barem iz daljine uživaju u predivnim prizorima procvalog cvijeća, Keukenhof su otvorili virtualno. Na YouTube kanalu Visit Keukenhof tako možete pronaći videe u kojima vas vrtlari vode kroz različite dijelove parka. Stoga, udobno se smjestite u svoje naslonjače i virtualno prošećite najljepšim vrtom cvijeća na svijetu.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori