Ovog proljeća otputujte u Kapadokiju, avionske karte su trenutno vrlo povoljne

Ovog proljeća otputujte u Kapadokiju, avionske
karte su trenutno vrlo povoljne

Iako još uvijek ne možemo putovati na način na koji smo putovali prije pojave pandemije (a pitanje je i kada ćemo moći), postoje neke zemlje koje su ipak malo liberalnije što se restrikcija tiče i gdje je turistima dozvoljen dolazak. Jedna od tih zemalja je i Turska. Za ulazak u Tursku potrebno je imati negativan test na koronu koji nije stariji od 72 sata, a takve će mjere biti na snazi do 1. ožujka.

Akcija na povratne karte

Jedno od putoholičarima omiljenih destinacija u Turskoj svakako je Kapadokija, a ovog proljeća imate ju priliku posjetiti po vrlo povoljnim cijenama. Naime, Turkish Airlines trenutno ima akciju na povratne aviokarte iz Zagreba za Istanbul koje možete kupiti po cijeni od 119 eura. Akcija traje do 14. veljače, a vrijedi za period putovanja do 13. lipnja ove godine, dok su u cijenu uključene sve zrakoplovne pristojbe i prtljaga do 30 kg. Ista akcija vrijedi i za putovanja iz Sarajeva, a povratne karte još su jeftinije pa ih je moguće naći i po cijeni od 99 eura.

Iz Istanbula zatim trebate kupiti kartu za zračnu luku Nevşehir ili Kayseri, čija se cijena u jednom smjeru kreće oko 28 eura. Put iz Zagreba do Kapadokije i natrag tako bi vas ukupno koštao 175 eura, a iz Sarajeva 155 eura.

Proljeće u čarobnoj Kapadokiji

Ako ste ikad putovali u Tursku, znate koje sve ljepote ova zemlja skriva. Što prirodne, što gastronomske, no među najljepšim regijama svakako se ističe Kapadokija. Sigurno ni vas nisu zaobišle prekrasne fotografije balona koji se izdižu iznad neobičnog krajolika ispunjenog tzv. vilinskim dimnjacima.

Stožaste stijene nastale su nakon vulkanske erupcije i vjetra koji ih je erozijom oblikovao u neobične oblike kakve vidimo danas. Njihova stuktura dopušta veoma jednostavno klesanje zbog čega su kroz godine unutar njih formirana skloništa, crkve, nastambe i podzemni labirinti koji se danas mogu razgledavati.

Jedna od najpoznatijih atrakcija u Kapadokiji je let balonom u svitanje, a čak i ako samo promatrate sa zemlje, bit će to posebno iskustvo jer se u određenom trenutku nebo ispuni stotinama balona koji tako čine prekrasnu vizuru jutarnjeg krajolika. Nadlijetanje Nacionalnog parka Göreme i istraživanje nastambi pod zemljom koja se nalaze na ovom području česta su stanica turista pri obilasku Turske. Ako ste oduvijek željeli posjetiti Kapadokiju, možda vam je baš sada idealna prilika…

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori