Doživljaj Toskane u Istri

Zbog mediteranskog utjecaja koji je uvjetovan njenim položajem te blizinom Italije, Istra je oduvijek odisala posebnim šarmom, različita od ostalih hrvatskih regija. To se pogotovo očitovalo u tradicijskoj arhitekturi i kamenim kućama nastalim na brežuljcima, brojnim vinogradima i zelenim površinama koje neodoljivo podsjećaju na talijansku Toskanu.

Villa Sancta Maria

Italija s hrvatskim štihom ili Hrvatska s talijanskim štihom, tako bi se moglo opisati regiju koja sve više razvija luksuzni turizam po uzoru na geografske susjede i u skladu s time obnavlja tradicionalne kamene kuće kojima se daje potpuno osvježen izgled uz zadržavanje onih najbitnijih točaka. Tako su mnoge kuće pretvorene u luksuzne vile uz dodatak bazena i moderne tehnologije, no sadržavaju starinski šarm kamenih blokova, drvenih prozorskih kapaka i rustikalnog uređenja.

Ako želite iskusiti kakav je osjećaj probuditi se okružen zelenilom prirode uz neposrednu blizinu bazena u kojem se možete osvježiti, ne morate putovati u Italiju. Zašto i biste kad na 3 sata od Zagreba imate identičan ugođaj.

Villa Sancta Maria

Villa Sancta Maria je nedavno obnovljena, no stoljetna građevina, sa 6 soba i 5 kupaonica. Smještena je gotovo u izolaciji s pogledom koji oduzima dah te bazenom od 100 četvornih metara s hidromasažnim dijelom. Unutrašnjost je pomalo inspirirana Orijentom što se vidi u korištenim materijalima, baldahinima, i dekorativnim sitnicama. Smještena je u srcu istarskih vinograda i nalazišta tartufa, s pogledom na Motovun, a najbliža morska obala je udaljena 20 kilometara, u Novigradu. Jednom kad vam dosadi izležavanje uz bazen u trenutku možete “skoknuti” do tamo i okupati se u moru ili popiti kavu na rivi.

Villa Ribari

Villa Ribari je kompaktna dvokatna vila kao stvorena za odmor iz snova. Sve tri spavaće sobe uređene su s posebnom pažnjom prema detaljima, umjetničkim djelima koja stvaraju posebnu atmosferu. Opuštajuću komponentu nudi velika okućnica s travnjakom i bazenom za sve zabavne aktivnosti dok traje vruće ljeto. Smještena je na samom rubu sela Ribari po kojem je dobila i ime, a zbog toga istovremeno ima privatnost osamljene lokacije i potrebnu infrastrukturu sela dostupnu za korištenje te je idealno mjesto za opušten i miran obiteljski odmor.

Villa Maccaroni

Ovaj vrlo privatan i skriven posjed se sastoji od dvije vile stare 150 godina koje su nedavno u potpunosti renovirane, jedne veće s četiri, a druge s tri spavaće sobe. Smještene su na elevaciji s pogledom na vrt u kojem rastu masline, protežu se travnjaci i šuma, a u neposrednoj blizini terase je i otvoreni bazen te roštilj – sve što vam treba za ljetni odmor. Rustikalni interijer dopušta dovoljno svjetlosti, a i u unutrašnjosti je kamen što mu daje poseban šarm. Toplina se postiže otvorenim kaminom, ako je potrebno, no u ljeto ćete biti zahvalni na hladnom kamenu koji čuva niske temperature.

Ako smo vas zaintrigirali da neki od svojih budućih odmora provedete ovdje, pogledajte što se sve još nudi na stranici Myistria.com.

0