Fantastična mjesta u Južnoj Americi gdje bismo se voljeli izgubiti

Mnogima je prva asocijacija na Južnu Ameriku pustolovina i vibrantna latino energija koja pokreće čak i one letargične putnike koji bi najradije po cijeli dan ispijali kavu na osunčanoj terasi. Iako Južna Amerika nudi mnogo sunca i mjesta za opuštanje, prava je šteta ne priuštiti si njezinu iskonsku snagu divljine i upečatljivih prirodnih predjela koji će vam zaustaviti dah.

Ovaj kontinent je nevjerojatno okruženje za putovanje i istraživanje, a njegova fascinantna kombinacija jedinstvenih krajolika, raznolikih kultura i ukusne hrane, svakako će potaknuti svakog posjetitelja da želi više. Od nekih od najtvrđih trekinga u svijetu do drevnih gradova u džungli, ovdje se krije milijun detalja koji će učiniti da se potpuno zaljubite u Južnu Ameriku.

Šarolik i vibrantan kontinent koji nudi za svakoga uzbudljive sadržaje

Zanimljiv je podatak da Venezuela, Peru, Kolumbija, Ekvador i Brazil spadaju u ekološki najrazličitije zemlje svijeta. Ovdje je čisto bogatstvo divljih životinja koje se nalazi u jednom od najnevjerojatnijih i jedinstvenih ekosustava na svijetu, Amazonskoj prašumi.

Bogatstvo šarenih gradova čini Južnu Ameriku nezaobilaznom destinacijom za kulturni doživljaj svjetske klase. Rio de Janeiro je dom najpoznatijih karnevalskih proslava, gdje se kroz dva tjedna grad oslobađa svojih neobičnih performansa brazilskog plesa, glazbe i povorki u spektakularnim odorama.

U Južnoj Americi postoje, također, nevjerojatni izleti gdje možete doslovno planinariti po vulkanima, a bez obzira odaberete li skalu El Misti, Nevado del Tolima, Villarricu, Tunupu ili Cotopaxi, bit ćete spremni za uživanje, a uvijek ćete moći upoznati svoje prijatelje s doživljajima epskih razmjera.

Jedno od najprimamljivijih iskustava koje vam može ponuditi južnoameričko putovanje je otkrivnaje Inka Traila koji vodi do drevnog grada Inka – Machu Picchua. Ovo je svjetsko čudo (i vječni misterij) smješteno visoko na planinskom grebenu u srcu peruanskih Anda. Mnogi ljudi bi rekli da je posjeta Machu Picchuu najupečatljivije iskustvo u Južnoj Americi, ali možete razmisliti i o četverodnevnom putovanju do Izgubljenog grada u priobalnim džunglama sjeverne Kolumbije.

Mjesta koja ovdje možete upoznati uistinu su senzacionalna i otkrivaju putniku jedan novi svijet prepun mistike i uzbuđenja. Za vas smo, stoga, izvojili nekoliko ključnih točaka koje ne smijete zaobići ukoliko se na vašoj bucket listi nalazi Južna Amerika.

Angel Falls, Venezuela

Pustinja Atakama, Čile

El Chaltén, Argentina

Machu Picchu, Peru

Rio de Janeiro, Brazil

Buenos Aires, Argentina

Uskršnji otoci, Čile

Foto: Unsplash

0