Jedno sasvim neobično mjesto u Njemačkoj – Rakotzbrücke

Pustolovi jako dobro znaju koliko je Rakotzbrücke posebno mjesto. Riječ je o fantastičnom mostu za koji je teško povjerovati da je stvaran sve dok uživo ne otkrijete ovaj famozni lokalitet. Neki ga uspoređuju s drevnim bajkama i germanskom mitologijom, dok će drugi reći da ovo most koji kao da je pažljivo osmišljena scena iz Gospodara prstenova.

No, svi se slažu da je Rakotzbrücke jedno od najljepših skrivenih mjesta u Njemačkoj koje bi svaki ljubitelj putovanja trebao uvrstiti na svoju bucket listu.

“Vražji most” okružen rajskom prirodom

Ova neobična građevina poznata je i kao “vražji most”, ali priroda koja ga okružuje je uisitnu rajska.

Most je ušuškan u bujnom lišću Kromlauova Azalee i Rhododendron Parka i tvori delikatan luk. Osmišljen je tako da zrcalnom projekcijom, u skladnoj suradnji s vodom ispod njega stvara savršeni krug sa svojim odrazom. Izgrađen od kamena koji je stigao iz udaljenih kamenoloma u njemačkim planinama pa je jedna od zanimljivosti i ta što za njegovu gradnju nisu korišteni lokalni materijali što je u vrijeme njegovog nastanka bio običaj.

Vožnja i šetnja po ovom mostu je zabranjena kako bi se zaštitio ovaj dragocjeni spomenik, ali cjelokupni kontekst i harmonija prirodnog okruženja i arhitekture je ono što ovo mjesto pretvara u vrijednu atrakciju. Zbog prekrasne prirode te brojnih biljnih vrsta pod zaštitom je UNESCO-a.

Foto: Pixabay

0