Jedno sasvim neobično mjesto u Njemačkoj: Jeste li već posjetili Vražji most?
Jedno sasvim neobično mjesto u Njemačkoj: Jeste li već posjetili Vražji most?

Jedno sasvim neobično mjesto u Njemačkoj: Jeste li već posjetili Vražji most?

Pustolovi jako dobro znaju koliko je Rakotzbrücke posebno mjesto. Riječ je o fantastičnom mostu za koji je teško povjerovati da je stvaran sve dok uživo ne otkrijete ovaj famozni lokalitet. Neki ga uspoređuju s drevnim bajkama i germanskom mitologijom, dok će drugi reći da ovo most koji kao da je pažljivo osmišljena scena iz Gospodara prstenova. Predstavlja jedno od najfotogeničnijih mjesta u Njemačkoj i svijetu.

No, svi se slažu da je Rakotzbrücke jedno od najljepših skrivenih mjesta u Njemačkoj koje bi svaki ljubitelj putovanja trebao uvrstiti na svoju bucket listu.

most u Njemačkoj Rakotzbrücke_unsplash

“Vražji most” okružen rajskom prirodom

Ova neobična građevina poznata je i kao “Vražji most”, ali priroda koja ga okružuje je uistinu rajska. Rakotzbrücke je izgrađen između 1866. i 1875. godine, a ističe se posebnom arhitekturom.

Most je ušuškan u bujnom lišću Kromlauova Azalee i Rhododendron Parka i karakterizira ga kružni oblik, koji se savršeno reflektira u vodi ispod, stvarajući iluziju potpunog kruga. Ova jedinstvena konstrukcija čini most izuzetno fotogeničnim i zagonetnim.

Rakotzbrücke_unsplash
Rakotzbrücke, Vražji most_unsplash

Izgrađen od kamena koji je stigao iz udaljenih kamenoloma u njemačkim planinama pa je jedna od zanimljivosti i ta što za njegovu gradnju nisu korišteni lokalni materijali što je u vrijeme njegovog nastanka bio običaj.

Vožnja i šetnja ovim mostom je zabranjena kako bi se zaštitio ovaj dragocjeni spomenik, ali cjelokupni kontekst i harmonija prirodnog okruženja i arhitekture je ono što ovo mjesto pretvara u vrijednu atrakciju. Zbog prekrasne prirode te brojnih biljnih vrsta pod zaštitom je UNESCO-a.

Vražji most, Rakotzbrucke_iStock

Jednako lijep u svim godišnjim dobima

Osim impresivnog mosta, Rakotzbrücke se nalazi u prelijepom prirodnom okruženju. Park Azalea i Rhododendron u kojem se nalazi most je dom brojnim vrstama biljaka i drveća, što ga čini posebno šarmantnim tijekom različitih godišnjih doba. Najbolje vrijeme za posjetu je tijekom proljeća i rane jeseni, kada su biljke u punom cvatu ili mijenjaju boju.

Tijekom proljeća azaleje i rododendroni cvjetaju u svim bojama, dodajući još jedan sloj ljepote ovom već prelijepom mjestu. Budite obazrivi prilikom šetnje oko mosta i u parku kako biste očuvali prirodu i arhitekturu.

Rakotzbrücke_pexels

Rakotzbrücke je pravo čudo prirode i arhitekture koje svakako vrijedi posjetiti. Ovo jedinstveno mjesto pruža priliku da uživate u spoju prirodne ljepote i ljudske kreativnosti u savršenom skladu.

Foto: Unsplash, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori