Žitna lađa – jedinstvena atrakcija i avantura na rijeci Kupi

Žitna lađa – jedinstvena
atrakcija i avantura na rijeci Kupi

Priroda je uvijek odličan odabir, a izlet brodom jednostavno je melem za dušu. Osjećaj mira i spokoja dok se lagano ljuljuškate na valovima je neprocjenjiv. Ne postoji baš ništa poput otkrivanja novih mjesta pa zašto ne biste već ovaj vikend posjetili Karlovac, povijesni lađarski grad, i zaplovili Kupom u Žitnoj lađi?

Kupa vas poziva da je upoznate, da osjetite njezinu snagu i moć. Poziva vas da čujete zvuk njezine tišine. Bolje razloge za odlazak na plovidbu ne trebate tražiti. Proljeće nam je napokon stiglo, a vrijeme je idealno za izlet u prirodu – pobjegnite iz gradske gužve i doživite prirodu iz druge perspektive, one riječne.

Jedinstvena avantura na Kupi

Žitna lađa je autentična drvena lađa, kakva je i u 19. stoljeću plovila Kupom, a nudi jedinstvenu europsku avanturu. Lađari će vas pričom odvesti u vrijeme turskih napada, u daleka sjećanja na život uz Kupu te objasniti kako se u prošlosti prevozilo žito. Postoji i legenda o sirenama koja cijelom doživljaju daje bajkovitu notu, kao i lokacija mističnog potopljenog broda, a najmlađi putnici moći će preuzeti kormilo i barem na kratko biti kapetani.

Postoje dokazi da boravak u blizini vode pomaže u smanjenju stresa i tjeskobe, što dovodi do zdravijeg i opuštenijeg načina života. Kad krenete na izlet brodom, uvijek imate priliku doživjeti i naučiti nešto novo.

Sve inforomacije o redu plovidbe i cijenama, kako za individualne posjetitelje, tako i za grupe, možete pronaći ovdje. Još ideja za izlete na sat vremena od Zagreba donosimo na ovom linku.

 Foto: Žitna lađa, Nataša Šafar

Učitati još
Zatvori