Journal Insider: Ivo Zine nas vodi na najkul mjesta u Berlinu
Journal Insider: Ivo Zine nas vodi na najkul mjesta u Berlinu

Journal Insider: Ivo Zine nas vodi na
najkul mjesta u Berlinu

Ivana Lončara, poznatijeg pod IG pseudonimom @ivo_zinee, na društvenim mrežama primarno pratimo zbog najestetičnijih video recepata koje dijeli na svom Instagram feed-u. On je arhiteka, in love with home cooked food, good design & beautiful objects. Živi na relaciji Berlin/Zagreb/Imotski i osim što je nepresušna kulinarska inspiracija, ima i sjajne must-visit travel preporuke. Ovog puta, vodi nas na omiljena mjesta u Berlinu koja mogu biti i vaš must-stop ukoliko planirate posjet ovom gradu. Od coffee shopova, preko sjajnih restorana, pa sve do ultimativnog street food iskustva, idemo stopama Ivana Lončara.

Jules cafe

Jules cafe je moja svakodnevna destinacija u pauzi od posla ili nakon njega. Najbolja specialty kava u Berlinu. Nalazi se na predivnoj lokaciji i sa jako lijepo uređenim interijerom. Izvrsno mjesto za upijanje ljetnog berlinskog sunca. Osim toga, cheesecake im je super, a ekipa koja tamo radi su mi više prijatelji nego bariste.

Markthalle Neun & Marktlokal

Markthalle Neun je jedna od čuvenih berlinskih tržnica koja nudi širok izbor svježih namirnica, sireva, peciva poput domaćeg kruha, vina i cvijeća. Četvrtkom navečer tu se održava street food događaj na kojem se mogu probati preukusne turske mantije ili tibetanski momos. Odmah uz Markthalle Neun nalazi se i Marktlokal, restoran s izvrsnom hranom i atmosferom koji koristi svježe namirnice s tržnice, a meni se prilagođava sezonski.

November Brasserie

November Brasserie je japanski restoran u Prenzlauerbergu osnovan 1993. godine. Lijep interijer, super usluga, kvalitetna i kreativna hrana i izvrsni koktel. Moja preporuka je fanstastično prezentirana, sirova i svježa cijela orada.

Thai park

Thai park (Prußenpark) u Wilmersdorfu, subotom i nedeljom se pretvori u vanserijsko foodie iskustvo i postane jedno od mjesta gdje najviše volim ići nakon snimanja vikendom. Tu sjednem na travu i opušteno uživam u autentičnoj tajlandskoj kuhinji. Pregršt štandova s finom hranom i pićima koje autentično priprema tajlandska zajednica Berlina.

893 Ryōtei

893 Ryōtei je japanski restoran u Charlottenburgu. Iz vana izgleda kao napuštena zgrada te je nemoguće vidjeti bilo što unutra ili uopće naslutiti da je u pitanju restoran. Ali kada uđete dočekat će vas fine dining restoran s vrhunskom uslugom i velikim izborom svježe ribe, ali i ostalih autentičnih jela. Izuzetno je popularan i ima door policy, pa je ponekad potrebno rezervirati mjesecima unaprijed.

Classic Remise 

Classic Remise je must za sve ljubitelje old timera. Proizvodna hala je prenamenjena u radionice i izložbeni prostor old timera i suvremenih automobila. Arhitektonski, ali i sadržajno jako zanimljiv prostor, a ulaz je besplatan.

Boros fondacija

Boros fondacija je stari nacistički bunker koji je prenamenjen u kolekciju suvremene umjetnosti Christiana Borosa. Uglavnom su izložena djela mladih umjetnika iz cijelog svijeta. A prostor je jednako zanimljiv kao i izloženi artefakti.

Učitati još
Zatvori