Iva Radić: Moj zimski odmor u tirkiznom raju

Maldivi: tirkizni raj

Tirkizni raj. Tako izgledaju Maldivi kada ih gledate iz hidroaviona koji prevoze goste u jedan od resorta koji su se smjestili na nešto više od stotinjak od 1190 pješčanih otočića. Otočići se prostiru na 90 tisuća četvornih kilometara, od kojih samo 298 četvornih kilometara izviru iznad Indijskog oceana i jugozapadno od obala Šri Lanke, grupiranih u 26 otočnih skupina, tzv. atola.

Iako zima ima svoje čari, ipak mnogi od nas potajno maštaju o bijegu u tropski raj okupan suncem. Nakon hektičnog prosinca s brojnim izazovima, obvezama, planovima i pretrpanim rasporedom, mnogi su na izmaku snaga i koliko god im godili božićni i novogodišnji blagdani, odmaranje uz omiljene filmove i hranu, istinski odmor koji regenerira i dušu i tijelo, nalazi se uokviren pješčanim plažama, palmama i oceanom.

Maldivi su, čini se, bili na radaru mnogima ove zime. Ako ste imalo pregledavali društvene mreže unutar par zimskih mjeseci iza nas, mogli ste vidjeti da se puno putnika odlučilo za svoju verziju raja u nekom od brojnih resorta Maldiva. Jedan od razloga je sve bolja povezanost s ostatkom svijeta zbog čega Maldivi više nisu posve nedostižna destinacija već sve popularnija lokacija za obiteljski odmor, medeni mjesec ili babymoon. To je i mene nagnalo da nakratko s obitelji pobjegnem od zimskog sivila – spakirali smo kovčege i krenuli put Maldiva odličnom vezom Turkish Airlinesa s presjedanjem u Istanbulu.

OZEN BY ATMOSPHERE AT MAADHOO

Travels in Style, privatna turistička agencija sa sjedištem u Zagrebu koja nudi putovanja diljem svijeta po mjeri modernog čovjeka prilagođena budžetu i želji putnika, besprijekorno je organizirala dolazak na otok Maadhoo u grupi južnih Malé atola. Na otoku se nalazi all inclusive resort Ozen by Atmosphere at Maadhoo koji će vam doista pružiti apsolutno sve što vam treba za ugodan ostanak, nećete u nijednom trenu osjetiti da vam nešto nedostaje zahvaljujući ekskluzivnoj ponudi koju hotel naziva The Atmosphere Indulgence i koja spaja sve elemente savršenog odmora unutar jednog resorta i otoka.

Do Maadhooa stižete kratkom vožnjom gliserom od međunarodne zračne luke Malé. Trebat će vam svega četrdesetak minuta do ovog predivnog mjesta. Savršeno otočje s vilama koje gledaju prema istoku i zapadu nude zadivljujuće izlaske sunca i još nevjerojatnije zalaske u tisućama pastelnih nijansi. Velika netaknuta laguna s pogledom na tropski krajolik s egzotičnim morskim životom, nudi neponovljiv doživljaj Maldiva.

Resort se sastoji od 90 vila, od čega ih 14 izlazi na plažu, 17 ima izlaz na plažu i bazen, 10 je obiteljskih vila s bazenom, 24 se nalaze iznad vode, a još 24 uz to imaju i bazen.

Sveukupno je pet mjesta na kojima možete uživati u najfinijim kulinarskim zalogajima, bilo da se radi o internacionalnoj kuhinji u restoranu The Palms, autentičnim indocejlonskim specijalitetima Šri Lanke, Indije i Maldiva te kineskoj kuhinji u restoranima Traditions, baru kraj bazena Joie de Vivre koji je otvoren 24 sata dnevno, wellness zalogajima u restoranu R.A.W i najvećoj zanimljivosti – podvodnom restoranu M6m.

Aktivnosti na moru i kopnu

Maldivi su idealna destinacija za savršeno opuštanje – more, pijesak, sunce i palme su sve što vas okružuje. Cjelodnevno izležavanje na plaži uz dobru knjigu ili neki od tretmana iz Elena Spa Centra osiguravaju pravu definiciju odmora, jer nema šanse da se nazad ne vratite potpuno napunjenih baterija.

Osim toga, resort je opremljen brojnim mogućnostima aktivnosti za sve one koji ipak ne mogu izdržati cijeli dan ispod suncobrana s koktelom u ruci. Maldivi ne bi bili to što jesu da nema koraljnih grebena koji već tisućama godina krune otočiće i čine prirodan štit, a ujedno održavaju ravnotežu ovog jedinstvenog ekosustava. Koralji su vrlo krhki, ribice plivaju svojim putem ispred i oko vas kao i sve ostale životinje koje ćete uočiti plutajući s maskom i disalicom na površini mora. Oni malo napredniji mogu uz snorkeling odabrati i ronjenje s bocama u aqua centru s PADI certifikatom ili se zabaviti uz neki od vodenih sportova.

Ako se odlučite povesti cijelu obitelj na Maldive, djeca će uživati u svakom trenutku jer gotovo svi resorti imaju dječje klubove koji nude razne sadržaje i aktivnosti na kopnu i na moru.

Što se tiče zabave na kopnu, možete voziti bicikle duž plaže, šetati uz zalazak sunca, isprobavati delicije u nekom od restorana, uživati uz piće u baru ili se jednostavno povući u svoju vilu i provesti nekoliko sati u savršenom miru. Što god odabrali savršen odmor bez stresa je zagarantiran!

Foto: Ozen by Atmosphere at Maadhoo, privatna arhiva

5