Manje poznati talijanski gradovi koje vrijedi posjetiti u proljeće

Firenca, Rim i Venecija su planetarno popularana talijanska turistička odredišta. Riječ je o posebnim gradovima koji stoljećima plijene svojim posebnostima, od prirodnih ljepota do kulturnih i povijesnih znamenitosti, proslavljenih u književnim djelima i filmskim uspješnicama. No, to su mjesta na koja je bolje ne putovati ukoliko želite osoban i intiman odmor.

Ukoliko želite uživati u la dolce vita fenomenomu bez turista, izdvojili smo tri šarmantna grada u Italiji u koja ćete se odmah zaljubiti, a kada ih posjetite, zasigurno ćete im se opet poželjeti vratiti.

Tropea, Kalabrija

Iako još uvijek nije mega popularno turističko središte, Kalabrija je skriveni dragulj na jugu Italije, koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Grad Tropea je lijep stari grad prepun slikovitih zgrada i izvrsnih restorana. Također je okružena pješčanim plažama koje su idealne za uživanje tijekom toplih mjeseci.

Alberobello, Puglia

Alberobello je lijep grad u blizini Barija. U njoj se nalaze trulli, stožaste bijele zgrade koje izgledaju kao kuće iz bajki. Selo je labirint uskih ulica i lijepih piazza, a ima i prekrasan vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Zahvaljujući svojoj ljepoti, Alberobello se našao na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

Bergamo, Lombardija

Zaboravite Milano – prava zvijezda Lombardije je Bergamo, grad koji često putnici zanemaruju, ali kada ga jednom otkrijete, uvijek će vas  privlačiti poseban šarm glavnog grada regije. Ovaj romantični grad opasan zidinama jedan je od najljepših u Italiji i ispunjen je kamenim ulicama i starim palačama.

Foto: Instagram

0