INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li za odmor u šumskoj SPA-oazi okruženoj snježnim planinama?
INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li za odmor u šumskoj SPA-oazi okruženoj snježnim planinama?

INSTA(NT) TRAVEL: Jeste li za odmor u šumskoj SPA-oazi okruženoj snježnim planinama?

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti. Budući da nas je zima ove godine odlučila počastiti sunčanim danima, s nešto manje oborina nego inače, pravi zimski snježni ugođaj tražimo u visinama.

Skijaška sezona za mnoge zaljubljenike zime otvorena je od početka prosinca do sredine travnja, a kako biste uživali u potpunosti, pronašli smo odličnu lokaciju u Austriji.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (1)

Austrijski hotel okružen planinama

Nakon zadnjeg spusta u danu, za većinu je pravilo sjesti i ugrijati se uz koje piće, zalogajčić, glazbu i dobro društvo. Dok su za neke odmor u hotelu, topla kupka, sauna i večera najbolji način odmora i pripreme za novi dan, za druge pak opuštena druženja nakon skijanja često prerastaju u najbolje zabave u godini.

Ako planirate skijaško putovanje i svoj bajkoviti zimski odmor iz snova, nabrusite skije i pripremite skijašku odjeću kako biste pobjegli od gradske buke i stresnih situacija. Kako biste uživali u zimskim aktivnostima, ne morate putovati predaleko. Oko četiri sata vožnje automobilom iz Zagreba smjestio se Naturhotel Forsthofgut. Hotel s pet zvjezdica koji, osim prirodnih ljepota, nudi i razne sadržaje za one koji preferiraju opuštanje u vodi ili sauni.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (21)

Nekadašnja farma pretvorena u zen alpsko utočište

Uređen s posebnom pažnjom prema detaljima, ruralno i blisko prirodi – to su vrijednosti koje definiraju hotel Forsthofgut. Smješten u podnožju Leoganške planine, planinskog lanca koji se prostire u pokrajinama Salzburg (veći dio) i Tirol, uređen je s posebnom pažnjom.

Sa strašću prema prirodi i ljubavi prema detaljima, Christoph Schmuck i Christina Schmuck vode ovu nekadašnju farmu koja datira iz 1617. Forsthofgut je u posjedu obitelji već 5 generacija, a oduševljava goste i posjetitelje lokacijom, okruženjem i raznovrsnom ponudom.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (16)

Destinacija za djecu i odrasle

Okružen livadama i šumama, hotel privlači i prvim europskim waldSPA, vrtom od 30.000 četvornih metara i jezerom za kupanje okruženog veličanstvenim planinama. Od 2021. waldSPA se može pohvaliti i svojom novom kućom na jezeru s onsen bazenom (tradicionalna japanska termalna kupka), finskom saunom i sobom za opuštanje bergSTILLE.

Ovo je destinacija idealna za romantičan bijeg u dvoje, kao i za obiteljski izlet. Naime, Naturhotel Forsthofgut nudi miniGUT, sadržaje za djecu. Tu je dječja farma i zabavno igralište na kraju šume s kućicama na drvetu. Osim toga tu je i waldSPA Family & Kids prostor, izgrađen 2021. godine, s unutarnjim bazenom, bazenom za bebe i djecu i 3 različita tobogana na kojima će zasigurno mališani uživati.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (19)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (14)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (18)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (15)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (17)
Patrick Langwallner
Patrick Langwallner

Za gurmane…

Gurmani mogu iskusiti vrhunsku regionalnu kuhinju u restoranu echt. gut essen. Ljubitelji azijske kulture mogu uživati u dalekoistočnim kulinarskim delicijama u japanskom restoranu Mizūmi, dok u restoranu 1617 možete isprobati tradicionalnu hranu. U podrumu se nalazi weinWALD, kao i buffet prostor, koji savršeno zaokružuju kulinarsku ponudu odličnom ponudom vina.

U baru Botanist, u stilu ljekarne 20. stoljeća, možete završiti večer na jedan poseban način uz koktele i signature pića, a nakon toga slijedi opuštanje u udobnosti soba.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (2)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (3)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (4)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (5)

Ugodne, prostrane sobe s pogledom

Ljubav prema prirodi koja okružuje ovaj hotel također je vidljiva i u uređenju 109 luksuznih soba i apartmana u modernom alpskom dizajnu. Udobnost u sobama stvaraju prirodni materijali, tople boje, meke tkanine i elegantan dizajn. Osim toga, sobe nude impresivan pogled na zapanjujuće stjenovite planine, alpske šume i bujne livade.

U ponudi ovog hotela možete pronaći i 2 luksuzna planinska apartmana (145 m2) te 3 Garden Loft apartmana (140 m2) s privatnom lođom od 56 m2. Kako bilo, destinacija je ovo na kojoj će uživati svi ljubitelji zimskih aktivnosti, kao i oni koji su samo željni odmora i opuštanja.

Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (7)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (6)
Patrick Langwallner
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (8)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (11)
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (10)
Patrick Langwallner
Naturhotel Forsthofgut, hotel u Austriji (9)
Patrick Langwallner

Učitati još
Zatvori