INSTA(NT) TRAVEL: Podno Velebita otkrili smo most ljubavi
INSTA(NT) TRAVEL: Podno Velebita otkrili smo most ljubavi

INSTA(NT) TRAVEL: Podno Velebita
otkrili smo most ljubavi

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta u Zagorju, Ivanšćicuhobit kućice u MađarskojTrst, podzemno jezero, jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva, Ohrid, Kanjonom Vintgar. Sve lokacije o kojima smo dosad pisali možete pronaći ovdje. Ovoga puta idemo podno Velebita.

Kudin most

Kudin most na Krupi

Ako se želite malo odmorite od svega u prirodi imamo prijedlog za kratki jednodnevni izlet. Naime podno Velebita nalazi se jedno od ljepših mjesta u Hrvatskoj – Kudin most na Krupi koji se smjestio u malom selu Golubić. Ovaj kameni most dužine 109 metara sastoji se od 12 lukova, a čuva i jednu ljubavnu priču.

Ljubavna legenda

Legenda kaže kako ga je prije dvjestotinjak godina izgradio mladić po imenu Kuda kako bi došao do svoje drage Milije i zaprosio je. U svom je pothvatu uspio, stoga ovaj most nosi i njegovo ime. Kada kročite nogom ovim mostom, shvatit ćete koliko je predivan pogled, pa je ovo idealno mjesto za lijepe i romantične fotografije. Nakon šetnje ovim mostom, možete razgledati i okolicu. Nedaleko od ovog zapanjujućeg pogleda nalazi se izvor Krupe, koja se ulijeva u Zrmanju, a ovdje se možete malo opustiti i osvježiti te uživati u izletu u prirodi.

I za kraj, neka svaki izlet u prirodu bude odgovoran. Svakako se pobrinite da iza sebe ne ostavljate nered. Budite nježni prema prirodi i ona će vam vratiti istom mjerom, ako ne i više.

Foto: Instagram (@the_davor, @stijenabuzdovan)

Učitati još
Zatvori