INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna šetnja Kanjonom Vintgar
INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna šetnja Kanjonom Vintgar

INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna
šetnja Kanjonom Vintgar

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta u ZagorjuPlaninarsko sklonište u SlovenijiIvanšćicuhobit kućice u MađarskojTrstčokoladno selo, podzemno jezero, jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva,Trsteno, Ohrid, Gjirokastru i Blagaj. Ovoga puta idemo do susjedne nam Slovenije koja nam je čest odabir za vikend-izlete.

Kanjon Vintgar – prirodni biser Slovenije

Boravak u prirodi neophodan nam je nakon što tjedan provodimo u uredima, najčešće u sjedećem položaju. Svjež zrak, prirodne ljepote i mir – sve nam to pomaže da raščistimo misli nakon užurbanog radnog tjedna. Osim što radite na kondiciji, pješačenje i planinarenje odličan su način na koji ćete nakratko pobjeći od užurbane svakodnevice i ponovno se povezati s prirodom. Slovenija je zemlja koja obiluje mjestima na kojima možete šetati ili planinariti te na taj način kvalitetno provesti vrijeme, a ovoga puta odlučili smo se za Kanjon Vintgar.

Kanjon Vintgar jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u Sloveniji. Riječ je o 1,6 km dugom i 250 m dubokom kanjonu na istočnom rubu Nacionalnog parka Triglav, a udaljen je samo 4 km sjeverozapadno od Bleda. Stoga je to idealna kombinacija za vikend-izlet i druženje s obitelji ili prijateljima. Kanjon Vintgar je tijekom stoljeća oblikovala rijeka Radovna, pa nije čudno da je riječ o pravom prirodnom biseru koji se može pohvaliti kristalno čistom vodom, slikovitim slapovima i zelenim šumama koje ga okružuju.

Nezaboravna šetnja kanjonom

Kako biste Kanjon doživjeli u punom sjaju, prošećite drvenom šetnicom koja započinje na parkiralištu i vodi uz rijeku Radovnu, preko drvenih mostova i kroz tunele. Upravo je to jedan od razloga zašto turisti posjećuju ovo predivno mjesto.

Šetnja kroz kanjon sigurno će vam ostati u sjećanju, a posebice kada dođete do slapa simpatičnog naziva Šum gdje se rijeka Radovna prelijeva preko stijena i pada 13 metara u dubinu. Slikovito je to prirodno čudo koje ćete poželjeti zabilježiti fotoobjektivom.

Osvježenje u vrućim danima

Osim toga, kanjon Vintgar je idealan za šetnju u vrućim danima kada vam drveće i voda pružaju osvježenje, a šum slapa i cvrkut ptica opušta. Ovdje ćete, osim u kristalno čistoj vodi, uživati i u divljenju prirodnim ljepotama ovog krajolika.

Ako tražite mjesto gdje se možete opustiti i uživati u prirodi, kanjon Vintgar je definitivno pravi izbor. Kanjon je otvoren za posjetitelje od 12. 4., a ulaznice i radno vrijeme možete provjeriti na njihovoj web-stranici.

Foto: Instagram (@lifeofwandering_), iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori