Idealna putovanja za mamu i kćer

Idealna putovanja za mamu i kćer

Jedan-na-jedan izlet je sjajan način da se povežete sa svojom kćeri i stvorite posebne uspomene samo za vas dvije. Ovakvo putovanje može biti puno zanimljivije i intenzivnije nego kada je riječ o putovanju za cijelu obitelj. Mnoge mame prednost daju ovakvim putovanjima barem jednom godišnje kako bi provele lijepe trenutke sa svojim kćerima. No, isti motiv vrijedi i obrnuto. Tijekom godina se polako udaljite od mame i sjetite se kako ste ranije bile puno povezanije jer ste imale više vremena jedna za drugu. Brojne obveze i životne okolnosti mogu vas razdvojiti, stoga su ovakva putovanja idealna kako bi dodatno učvrstile svoju vezu i kako bi se posvetile jedna drugoj.

I zajednički vikend daleko od svih, bit će jedna lijepa gesta koju možete pokloniti najdražoj osobi u svom životu. Udovoljite vašim sitnim radostima, uživajte u restoranskoj hrani, dugim šetnjama i atrakcijama zbog kojih vam neće silaziti osmijeh s lica.

Ako je ovo vaše prvo putovanje u sastavu mama-kćer, počnite s malim, slatkim izletom. Jedan-na-jedan bijeg od svakodnevice može biti intenzivniji od putovanja s cijelom obitelji i stoga uzbudljiviji. Dugi vikend će vam dati uvid u razinu zajedništva koja najbolje funkcionira i može vam dati ideje za buduće izlete. Iako možda postoje neke komične generacijske razlike u stilu putovanja i ukusima, nema boljeg načina da se te razlike prevladaju nego na putovanjima.

Ovdje su neke od najboljih ideja za odmor koje će oduševiti mame i kćeri svih uzrasta, bez obzira kada putujete zajedno.

Spa za pravi užitak

Možda je najpopularniji izlet za majke i kćeri spa putovanje, ali slobodno razmišljajte i izvan okvira. Mnogi hoteli i odmarališta sada nude spa pakete koji uključuju tretmane za djecu, od programa za mališane do onih tinejdžerskog uzrasta. To nudi mogućnost kombiniranja spa opuštanja s razgledavanjem i drugim aktivnostima. Uvijek dobro istražite kako biste saznali koje usluge se nude i koliko cijene, te se prijavite za obavijesti putem e-pošte ako želite biti obaviješteni kada je posebna ponuda aktualna.

@lindsytipa

Osobna strast

Kakva god bila strast vaše kćeri, putovanje se svakako može uklopiti u njene interese. Ako je, na primjer, fascinirana astronomijom i svemirom, možete organizirati putovanje u neki astronomski kamp ili posjetu nekoj od zvjezdarnica. Ako voli aktivizam, razmislite o putu koji vam omogućuje da provedete neko vrijeme volontirajući. Kćer koja voli umjetnost može voljeti putovanje koje uključuje posjet muzejima ili sudjelovanje u umjetničkoj radionici. Ako je kuhanje njezina strast, razmislite o gastro putovanju.

Odmor na plaži

Ako tražite putovanje bez stresa i zabavu na suncu, odaberite bijeg na plažu koji će vam pružiti i vitamin D i priliku za druženje. Mogućnosti mogu uključiti najbližu obale ili let do Kariba, Meksika ili Maldiva.

Veliki događaj

Proslava velikog uspjeha ili veliki događaj poput mature uvijek su odličan razlog za putovanje. Ako vaš obiteljski proračun ne dopušta obiteljski izlet, razmislite o  putovanju u neku od europskih prijestolnica barem za vikend samo za vas dvije.  Beč  ili Budimpešta su dobar izbor za vaše zajedničko putovanje. Nisu previše udaljeni od Hrvatske, a gradovi su potpuno čarobni s bogatom turističkom ponudom.

Krstarenje

Krstarenje može biti savršen odmor za majke i kćeri jer na brodu uvijek postoji nešto zabavno. Naći ćete mnogo aktivnosti u kojima možete zajedno uživati, ali također možete istraživati pojedinačne interese i diviti se pogledu s palube.

Shopping

Za neke mame i kćeri, raj na zemlji je shopping izlet u London, New York ili Rim. Za druge, putovanje do odredišta poznatog po fantastičnom outlet shoppingu nije samo zabavnije nego i pristupačnije.

Foto. Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori